Az elmúlt hétvégén véget értek a küzdelmek a somogyi labdarúgó-bajnokságokban. Több csoportban is nagy csata után dőlt el a végső helyezések sorsa, és még az osztályozóra is maradtak izgalmak. A megyei élvonalban Balatonszárszó együttese hódította el az aranyérmet. A megyei bajnokságok legjobb csapatait és legeredményesebb játékosait díjkiosztón köszöntötte az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága a Fino-Food Kft. székházában.

„A játékengedéllyel rendelkező versenyzők számának jelentős növekedése nagy pozitívum – kezdte értékelését Csendes Balázs megyei igazgató. - A csapatszámok növekedése és  a bajnokságok számának növekedése is pozitívum. A fegyelmi helyzet viszont romlott az elmúlt másfél évben. Ennek azt hiszem az új fegyelmi szabályzat kidolgozása elejét fogja venni. Ebben feltétlen javulást várok.”

A megyei szövetség társadalmi elnöke, Szita Károly kiemelte: egy-egy település életében fontos szerepet tölt be a labdarúgás, és ez hétről hétre kiderül. 

„Azon település polgármestereinek, akik a csapatok mögött voltak és támogatták a klubokat, ezúton mondok köszönetet. Akik nem, azoknak szeretném szíves figyelmükbe ajánlani, hogy egy-egy erős helyi közösség, ha mögötte van a település, meg tudja mozgatni a lakosságot” - fogalmazott Szita Károly, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a somogyi klubok éljenek a TAO-pályázat adta lehetőségekkel. A somogyi labdarúgók nyári pihenőre tértek, és augusztusban rúgnak majd újra labdába.


Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!Kattintson a galériáért!
Kattintson a galériáért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A megyei gólkirályok:

Felnőttek:

Borsodi Liga megyei I. osztály: Pfeiffer Norbert (Balatonszárszó) 27 gól.
Winner megyei II. osztály. Észak: Balog Zsolt (Öreglak) 35 gól. Dél: Pammer István (Segesd) 40 gól.
Recop megyei III. osztály. Észak: Hermann Attila (Kisbárapáti) 18 gól. Dél: (holtversenyben) Heizer Richárd (Hetes) és Kővári Sándor (Kutas) 32–32 gól.
Zoomsport megyei IV. osztály. Észak: Lapat Zsolt (Somogyaszaló) 28 gól. Dél: Takács Tamás (Zákány) 39 gól.

Borsodi Liga megyei öregfiú bajnokság: Csák Tamás (Siófoki Bányász) 26 gól.

Ifjúságiak:

Borsodi Liga megyei I. osztály: Kolosi Ferenc Dénes (Nagyberki) 61 gól.
Winner megyei II. osztály. Észak: Nagy Krisztián (Balatonszentgyörgy) 95 gól. Dél: Erdős Kevin (Kacsó Gép Taszár) 53 gól.
Recop megyei III. osztály. Észak: Márton Csaba Dávid (Patalom) 51 gól. Dél: Horváth Károly (Mesztegnyő) 46 gól.

16 évesek. Észak: Varga Márton (Balatonszemes) 64 gól. Dél: Szikszai Richárd (Toponár) 73 gól.

13 évesek. Észak: Németh János Attila (Balatonszemes) 92 gól. Dél: Horváth Zsolt (Nagyatád) 48 gól.

A legsportszerűbb csapatok.

Felnőttek.
Borsodi Liga megyei I. osztály: 1. Kiskorpád, 2. Babócsa, 3. Kaposmérő.
Winner megyei II. osztály: 1. Szulok, 2. Gyékényes, 3. Somogysárd.
Recop megyei III. osztály: 1. Kisbárapáti, 2. Kereki, 3. Somogyszil.
A Zoomsport megyei IV. osztályú bajnokságban a bajnok Zákány bizonyult a legsportszerűbb együttesnek.

Ifjúságiak.

Borsodi Liga megyei I. osztály: 1. Csurgó, 2. Mezőcsokonya, 3. Marcali.
Winner megyei II. osztály: 1. Fonyód, 2. Zamárdi, 3. Balatonszentgyörgy.
Recop megyei III. osztály: 1. Kutas, 2. Kisbárapáti, 3. Bálványos.
A díjakat Csendes Balázs, az MLSZ Somogy megyei igazgatója, valamint Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a megyei szövetség társelnöke adta át.

Címkék: slasz, díjazottak, legjobbak, megye, somogy, sport