A gyermek korosztály egyik hazai legjobbja csapatával együtt újabb sikeres szezont zárt: a diákolimpia országos döntőpjét megnyerte, a bajnoki küzdelmeket pedig ezüstéremmel fejezte be. Borsi Dániel három és fél éve röplabdázik, és hamar kiderült, hogy lehet belőle valaki ebben a sportágban.

- Amikor Dani hozzám került, már látszott, hogy van tehetsége ehhez a játékhoz. Ez főleg abból látszott, hogy ösztönösen arra a helyekre állt be a pályára, ahová be kellett állni bizonyos szituációkban. Ez nagyon sok játékosnak éveken keresztül kell tanítani, hogy meg tudja csinálni. Ő ösztönösen meg tudja csinálni, lát a pályán. Emellett az adottságai is megvannak, én úgy gondolom - Kovács Balázs edző, Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE.

A 14 esztendős kaposvári reménység napjainkban korosztálya egyik legjobbja Magyarországon. Az elmúlt két évben már a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermekcsapatának egyik erőssége volt, és a különböző tornákról rendre hazahozta a különdíjat is. Az idei tanévben egyesületével ezüstérmet, iskolai színekben pedig aranyérmet nyert az országos döntőben. Danira egy ausztriai tornán figyeltek fel, és végül egy ismert olaszországi akadémiával sikerült megállapodást kötni. A játékos a szüleivel együtt költözik el Modenába július elsején.

- Eggyel feljebb fogok játszani a 98-as korosztályban, ami nagy elismerés, és azt várják, hogy nyerjünk velük bajnokságot - Borsi Dániel Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE.

Olaszország a sportág igazi fellegvára, így nagy elismerés, hogy a modenaiak is fantáziát látnak a kaposvári fiúban.

- -Óriási dolog, hogy egy olyan országban, amelya röplabdázás bölcsője, bármilyen szinten, egy olyan kis magyar város, mint Kaposvár, játékost tud adni, Már ott is egy felette lévő korosztályban tud játszani, ezt nagy dolognak tartom. Talán ez példa lehet a többi gyerek előtt, hogy van értelme csinálni, van értelme a röplabdának. Azt hiszem, mi a Röplabda Akadémiával és az iskolákkal együtt azért dolgozunk, hogy olyan utánpótlás bázist tudjunk felépíteni, ami bárhol Európában jelen van - tette hozzá Kovács Balázs.

A kaposvári röplabda Akadémia pontosan két éve alakult meg, és az országban egyedülálló módon egy klubban dolgozik a leány és a fiú szakosztály. Tizenhárom csapatban több mint 200 fiatal üti a labdát, és a legtehetségesebebek ebben a sportágban is sokra vihetik.

Címkék: modena, dániel.olasz, borsi, ország, sport, röplabda