Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem fiatal együttese az alapszakasz végéig harcban volt a nyolc közé kerülésért, és több emlékezetes mérkőzést is játszott. A klub életében a nyártól új fejezet kezdődik, ugyanis az eddigi vezetőedző, Várszeginé Pálfy Marianna tavaszi esküvője után a családra összpontosít az előttünk álló időszakban. A fiatal szakember az évadzáró beszélgetésen el is köszönt a lányoktól.

A vezetőedző rövid szakmai értékelése szerint sikerült az elmúlt hónapokban új, egységes csapatot építeni: az öt távozó helyére érkező játékosok összességében beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Egy hullámvölgyet leszámítva stabilan szerepelt a társaság az NB I-ben, és több emlékezetes mérkőzést is játszott. A Diamant egyik legjobbja, társaihoz hasonlóan, az újesztendő elején még bizakodó volt a nyolc közé jutással kapcsolatban.

- Én úgy érzem, sikerült visszarázódnom a társaságba, az NB I sztintjére. Ez köszönhető az edzéseknek és a lányoknak, akik visszafogadtak. Én úgy érzem, jól siekrült az őszi bajnokság, az utolsó két mecscet elszámítva, ami lehetett volna sikeresebb. Arra számítok, hogy januárban tudunk javítani, és bent leszünk az első nyolcban - Csitári Virág 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem.

A csapat az utolsó fordulóig harcban volt a felsőházi rájátszásért, és az egyik legfontosabb hazai mérkőzésen emlékezetes győzelmet aratott.

- Újra csapatként játszottunk, újra odatette magát mindenki, elfelejtve minden eddigi meccsünket, ami esetrleg csalódást oikozott neki. Mindneki tudta segíteni saját mgát és csapattársait, és átvette annak a szerepét egy-egy helyzetben, akinek éppen nem ment -Várszeginé Pálfy Marianna vezetőedző, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem.

Ez volt a siker titka ebben a szezonban is. A miskolci vereséggel aztán eldőlt, hogy a Diamant a kilencedik helyért küzdhet a pontvadászat utolsó szakaszában. A lányok a rájátszásban megmutatták, hogy van tartásuk, és 5 győzelemmel, illetve 1 vereséggel végül, a tavalyi évhez hasonlóan, de biztatóbb teljesítménnyel, a 9. helyet szerezték meg. A klubvezetés büszke arra, hogy az idén a Kaposvári Egyetem négy hallgatója is erősítette az együttest a pályán. Minden remény megvan arra, hogy a társaság együtt maradjon, és egy kis erősítéssel mindenképpen előrébb léphet a jelenlegi pozícióból.

A klubvezetés elsődleges szándéka, hogy ne térjen le a több évtizedes, helyes útról, vagyis a fő cél, hogy a csapatot a jövőben is elsősorban helyi középiskolások, illetve egyetemisták alkossák. A nagy kérdés már csak az, hogy ki lesz az új vezetőedző. A remények szerint rövid időn belül megérkezik a válasz.

Címkék: röpi, diamant, egyetem, röplabda, kaposvár, sport