A Közutasok Kaposvári TK válogatott sportolója a csapatban ezüstérmes lett, az egyéni viadal végén pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A somogyi megyeszékhely napjainkban is a sportág egyik legjobb hazai utánpótlás-nevelő bázisa.

Nagy Gergő berobbant a nemzetközi élvonalba: a 18 éves kaposvári tekéző egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a serdülő világbajnokságon.

- Sprintben 10 teli, tíz tarolás volt, egy horvát és egy szerb ellen kellett küzdenem, a végén egy horváttól kaptam ki. A csapatban 120 vegyes gurítás, 15 tarolás, 15 teli. Még régen Schleining Bandi bá nevelt fel. Itt laktam a Szántó utcában, mondtam neki, hogy szeretnék tekéző lenni, felnevelt és sikerült - Nagy Gergő Közutasok Kaposvári TK.

A somogyi megyeszékhely évtizedek óta híres a teke utánpótlás-nevelésről, és napjainkban egy újabb sikeres generáció bontogatja a szárnyait a Szántó utcában.

- Igazából követik a hagyományokat, most is vannak tehetséges játékosaink, és mindig azt mondom, hogy csak rajtuk múlik. AS teke azért nem annyira egyszerű sport, mint amilyennek a kívülálló számára látszik .Igazából mindenkinek kell egy bizonyos fokú érzék, akik jobbak, azokban megvan ez. Az állóképességet kell fejleszteni, amiben a mi embereink sajnos lustábbak - Pintér György elnök, Közutasok Kaposvári TK

A magyar tekesport a csúcson van napjainkban: a zalaegerszegi világbajnokságon a felnőtt férfi és női válogatott egyaránt aranyérmes lett. A férfiaknál kettő, a hölgyeknél pedig egy kaposvári nevelésű játékos gurított. Kiss Norbert, Kiss Tamás és Zenger Nikolett egyaránt felállhatott a dobogó tetejére. A kaposvári férfi csapat az idén is megőrizte a helyét az élvonalban, és a következő szezonban is a bennmaradás lehet a fő cél.

Címkék: nagyot, alakított, Zalaegerszegen, Gergő, Nagy, sport