Rábaközi néptánccal indut a fonyódi NIKÉ SE Sportakadémia harmadik alkalommal megrendezett sportgálája. A Balaton-parti egyesület évek óta lehetőséget ad határon túli magyar fiataloknak a sportolásra.

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a nemzeti összetartozásra is felhívta a figyelmet, dr. Simicskó István pedig a sport közösségformáló szerepét hangsúlyozta ki.

- Fontosak ezek a sportesemények, sportrendezvények, amik gyermekeink számára szólnak elsősorban és a Kárpát-medencei magyar gyermekeket meg tudjuk szólítani ilyen módon, úgyhogy gratulálok a fonyódiaknak a szervezéshez meg a rendezvényhez - dr. Simicskó István, Sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

A fonyódi NIKÉ SE növendékei a szumó sportot is versenyszerűen űzik.

- Egyéniben és csapatban is indultunk idén, egyéniben sikerült felnőttben megnyernem egy Open kategóriás versenyt és úgy gondolom, hogy ez egy elég jó eredmény volt a szezonban - Katonai Károly, NIKÉ SE Fonyód.

A fonyódi akadémia sportolói kézilabdában és labdarúgásban is szép eredményeket értek el a tanév során, Mindák László személyében pedig egy szumó Európa-bajnokkal is büszkélkedhetnek.

 

 

Címkék: labdarúgásban, sportolói, kézilabdában, fonyódi, akadémia