Ez a nap a fitneszről szólt a kaposvári Klebelsberg kollégium tornatermében. A helyi egyesület fiataljai előbb egy hangulatos háziversenyen mutatkozhattak be, majd egy országos meghívásos viadal következett a sorban.

- Ez egy nagyon jó felkészülési állomás, mert június 16-17-én lesz a világbajnokság, majd a magyar bajnokság első fordulója. ez egy jó erőfelmérő, kiderül, ki hogyan áll, miben kell fejlődnie a gyerekeknek, és ez alapján tudjuk meghatározni az elkövetkező három hét munkáját. Mindenkit feldob, hogy Kaposváron van a verseny. Általában mindig Budapestre utazunk, egy versenyünk van, mindenki szereti, mert minden családtag meg tudja nézni a gyerekeket - Bakó-Sas Médea klubvezető Bakó-Sas Fitnesz Kaposvár.

A versenyen több mint kétszázan léptek szőnyegre, és a kaposváriak végre hazai környezetben is megmutathatták, mit tudnak. A hazaiak közül, tavaszi eredményeik alapján, ketten is kijutottak a világbajnokságra. A 10 éves Rádóczi Rebeka két hazai harmadik hely után már izgatottan várja az év fő eseményét.

- A kategóriánkban sokan leszünk, és az első hat helyzett kap kupát - Rádóczi Rebeka Bakó-Sas Fitnesz Kaposvár.

A látványos viadalon a legkisebbek is bizonyíthattak.

- Amit most csináltam, az fél fordulat cigánykerék volt - Kordély Szonja Bakó-Sas Fitnesz Kaposvár.

Bakó-Sas Médea tanítványai 26 éremmel zárták a versenyt, amiből pontosan tíz volt arany. Kategóriájában Tamás Vanda, Gimesi Dóra, Böszörményi Nóra, Tóth Maja, Wéber Vanessza, Ferenczi Petra, Kordély Szonja, Gilincsek Dalma, Ferenczi Petra és Szrnka Vanessza szerzett első helyezést. Az elit kategóriában Horváth dóra második, Rádóczi Rebeka pedig harmadik lett korosztályában.

Címkék: fittnes, remek, eredmények, verseny, kaposvár, sport