A Sólyom Kézilabda Sportegyesület szervezésében szinte egész nap egymást érték a mérkőzések a kaposvári Kodály iskola tornacsarnokában. Több mint százan próbálták ki tudásukat a legfiatalabbaktól egészen az öregfiúkig.

Kezdőket, haladókat, időseket és fiatalokat egyaránt szívesen látott legutóbbi tornáján a kaposvári Sólyom Kézilabda Sportegyesület. A jó hangulatú rendezvényen négy kategóriában hirdettek győztest.

- Újra itt vagyunk. Két hónapja tartottunk kinn az egyetemen egy kézilabdatornát, folytatjuk a hagyományainkat. Tavaly már volt egy ilyen tornánk, tulajdonképp kapcsolatépítés, versenyzési lehetőséget biztosítani a gyerekeknek. És népszerűsíteni továbbra is Kaposváron ... Újra népszerűsíteni és újra beindítani Kaposváron a kézilabda életet, legfőképpen ez a legfontosabb.
- Sebők János elnök, Sólyom Kézilabda Sportegyesület, Kaposvár.

- Nagyon jól érezzük magunkat, jó a társaság és igyekszünk jól játszani és elfáradunk szerintem a nap végére - Kordély Dániel Sólyom Kézilabda Sportegyesület, Kaposvár.

A kaposvári Sólymoknál természetesen a hölgyekre is számítanak.

- Jönnek folyamatosan új emberek is, de igazából aki szeret mozogni, az remélem, hogy jön és azt várjuk - Kiss Zsófia Sólyom Kézilabda Sportegyesület, Kaposvár

A hölgyek versenyében a kaposváriak a harmadik helyen zártak. A tornát a kutasiak nyerték, míg az ezüstérem a Kaposmérő csapatának jutott.

A férfiak között szintén a kutasiak diadalmaskodtak, a kaposvári Sólymok és a Kaposvári Seniorok gárdája előtt. A 13-14 éves fiúk viadalát a Böhönye nyerte, a második helyet pedig a Sólymok zsebelték be.

A kupát színesítette a 9-10 éves korosztály és szüleik közös bemutató mérkőzése, illetve hétméteres dobó verseny is. A Sólyom Kézilabda Sportegyesület a jövőben újabb tornákon indul majd, és szeretné a kaposvári óvodásokkal is megszerettetni a sportágat.

Címkék: népszerűsítés, siófok, kézilabda, kupa, sport, kaposvár