A találkozó elején kétszer is vezetést szerzett a Csurgó, de a 10. percben már a vendégeknél volt az előny. A jó védekezésnek és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően azonban a hazaiak hamar átvették a játék irányítását. A kidolgozott helyzetek nagy részét sikerült értékesíteni, így a szünetben már hét góllal, 15:8 arányban vezetett a CSKK.

A második játékrészt egy vendéggól nyitotta, ám két gyors csurgói találat jelezte, hogy a csapat ezen a napon már nem akarja kiadni a kezéből az előnyt. A fiúk továbbra is nagyszerűen kézilabdáztak, így nem meglepő, hogy tíz góllal ellépett a csapat ellenfelétől. A folytatásban már mind a két együttes igyekezett tartalékolni a második mérkőzésre. A találkozó utolsó részében rengeteg kapufa és kimaradt helyzet volt mindkét oldalon. Imre Vilmos legénysége ezer néző előtt végül 24:18 arányban bizonyult jobbnak, Grebenár 6, Szöllősi pedig 5 góllal vette ki a részét a diadalból.


Imre Vilmos vezetőedző, Csurgói KK

- A maghabiztos védekezés, a jó teljesítmnény volt a győzelem kulcsa. Elképzeléseinket maximálisan meg tudtuk valósítani, a 40-45. perc környékén éreztem, hogy ez a mérkőzés már megvan - 

Debre Viktor vezetőedző, Grundfos Tatabánya
- 18 góllal nem lehet Csurgón nyerni, ez egyértelmű. Én azt mondtam a fiúknak, hogy akkor van esélyem, ha a Csurgót 24 gólon tudjuk taratni. Ez meg is volt, de a 18 itt kevés. A támadásoknak sokkal jobban kellett volna működnie.
A két csapat szerdán, Tatabányán játssza egymással a párharc második mérkőzését.

Címkék: tatabánya, csurgó, győzelem, kézilabda, nb1, sport