Ahogy Demeter György szövetségi kapitány fogalmazott: lehet,
hogy az idei első két felkészülési mérkőzésen vereséget szenvedtünk, de  minden esély megvan arra, hogy az első tétmeccsünket győzelemmel zárjuk.
A Bukarestben rendezett szombati találkozón 3-2, míg a vasárnapi összecsapáson 4-1 arányban maradtak alul legjobbjaink a házigazdákkal szemben.

„Kétheti intenzív munka után került sor ezekre a meccsekre, ráadásul egy nagyon jó csapat volt az ellenfelünk – kezdte összegzését a hunvolley.hu internetes oldalon Demeter György. - Az első mérkőzésen végig kiválóan fogadtunk, és a támadásaink sem voltak rosszak. Ennyi nyitásrontás azonban megengedhetetlen tétmeccsen, és jóval többet hibáztunk, mint ellenfelünk. Ennek ellenére ugyanannyi pontot szereztünk, mint a románok.

A második összecsapáson ellenfelünk egy teljesen friss csapattal állt ki, míg nálunk az első napon játszók ezúttal tompábbak voltak, így sokat cseréltem. Ezen a meccsen az ellenfél erősebb volt, bár játszottunk több szoros játszmát, és voltak szettlabdáink is. Összességében azt tudom mondani, hogy ez a két fellépés jól szolgálta a felkészülést, tudjuk, hogy a hátralévő napokban miket kell még gyakorolnunk, hogy a ljubljanai világbajnoki selejtező torna első napján tökéletes állapotban léphessünk pályára pénteken, a moldávok ellen. Lehet, hogy az idei első két felkészülési mérkőzésünkön kikaptunk, de azt gondolom, minden esély megvan arra, hogy pénteken nyerjünk!”

A szakember hozzátette: a keret kaposvári tagjai jól dolgoztak, az edzéseken és a mérkőzéseken is megtették a magukét, és a remények szerint a tétmérkőzésen még jobb lesz majd a teljesítményük.

A 2012-es Fino-bajnokcsapat egyik tagja, Nacsa Gábor jó erőben van és remek formát mutat, ezt a második bukaresti találkozón ütött 21 pont is bizonyítja. Egy biztos: a hétvégi vb-selejtezőkön több titkos ászt is bevethet Demeter mester a riválisok ellen...

A PROGRAM

Mindkét felnőtt válogatottunk selejtező mérkőzéseket játszik május 24. és 26. között a 2014-es FIVB röplabda világbajnokságra. A férfiaké Lengyelországban, a nőké Olaszországban lesz). A Demeter György vezette férfi csapat Szlovéniában, míg a női együttes Hollósy László szövetségi kapitány irányításával Ukrajnában próbálja meg kivívni a továbbjutást.

Válogatottjaink programja:

Férfi röplabda világbajnoki selejtező, európai B-csoport, Ljubljana (Szlovénia):

Május 24., péntek, 19.30: Magyarország-Moldova
Május 25., szombat, 17.00: Magyarország-Szlovénia
Május 26., vasárnap, 19.30: Magyarország-Izrael

Női röplabda világbajnoki selejtező, európai D-csoport, Luck (Ukrajna):

Május 24., péntek, 19.30: Magyarország-Moldova
Május 25., szombat, 19.30: Magyarország-Albánia
Május 26., vasárnap, 17.00: Magyarország-Ukrajna

Péntektől már nem babra megy a játék

 

Címkék: györgy, válogatott, demeter, sport, röplabda, kaposvár