A mindössze 21 esztendős Kovacsics Anikó az általános iskola befejezése után költözött a Rába partjára, és társaihoz hasonlóan pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el a norvég Larvik legyőzésével. Honlapunk a fiatal kézilabdázót kérdezte a nagy diadalról, az ünneplésről és a további célokról.

Kovacsovics


„Hatalmas élmény volt a szombati mérkőzés, és az azt követő ünneplés. Sokat dolgoztunk a sikerért, és végre összejött! Az első perctől az utolsóig kézben tartottuk a norvégok elleni találkozót, mindenki tudta, mi a dolga, és nagyon bíztunk a győzelemben. A díjátadás és a mérkőzés utáni ünneplés is fantasztikus volt. Győrben a szakadó eső ellenére több ezren vártak és ünnepeltek minket. Nagyon örültünk annak, hogy ennyien odajöttek miattunk.

Természetesen nincs megállás: a jövő hét végén szeretnénk a Magyar Kupában is megszerezni az első helyet, a jövő évvel kapcsolatban pedig egyértelmű: a Bajnokok Ligája-győzelem után mindenkit motivál majd az is, hogy megvédjük az elsőségünket. Én személy szerint szeretnék a válogatottban is minél több lehetőséget kapni a jövőben, a hosszú távú célom, hogy meghatározó játékos legyek a klubomban és a nemzeti együttesben. Jelenleg a világ legjobb csapatában játszom, ami megtiszteltetés számomra.”

Címkék: kézilabdázó, legjobbjai, világ, között, berzence, somogyi, sport