A horvát Splittel Euroligát nyerő David Burburan megmutatta klasszisát a Ferencváros elleni hazai mérkőzésen. A kaposváriak 38 esztendős játékos-edzője már a huszadik másodpercben góllal nyitott, majd csapata második és harmadik találatát is ő szerezte. A KVK többi játékosa is átérezte a meccs fontosságát: 3-2 után Horváth Dávid, valamint két sajátnevelésű játékos, Juhász-Szelei és Berta is betalált. A harmadik negyed végén, 6-2-nél újabb gólt dobtak a hazaiak, amivel végleg eldöntötték a három pont sorsát.    

A negyedik negyedben Juhász-Szelei ért el újabb gólt, míg ferencvárosi részről Illés talált be kétszer, így alakult ki a 8-4-es végeredmény. A KVK ezzel a győzelemmel életben tartotta a bennmaradáshoz fűzött reményeit.  

- Gratulálok a Kaposvárnak, mert tényleg a mai napon jól játszottak, óriási szívvel, óriási lelkesedéssel, pontosan. Azt gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottak, ezzel szemben, mi nagyon sokat hibáztunk, valahogy le voltunk egy kicsit merevedve vagy fagyva, lehet, hogy ettől a kinti medencétől, talán nem vagyunk hozzászokva - mondta a Ferencvárosi TC vezetőedzője, Varga Zsolt.

- Az egész szezonban azt szerettem volna, hogy így játsszunk. Igazi csapatként küzdöttünk. Ami az első három gólt illeti, úgy éreztem, hogy ezen a mérkőzésen nekem kell kézbevenni a karmesteri pálcát. Nagy lépést tettünk a bennmaradás felé, de legfontosabb meccs csak ezután következik - árulta el a Kaposvári Vízilabda Klub játékos-edzője, David Burburan.

A kaposváriak a bennmaradást a rájátszás utolsó fordulójában, Pécsett harcolhatják ki. Bertáék csak abban az esetben nem végeznek az utolsó helyen, ha legyőzik a Bereczki Miklós edzette baranyaiakat. Az OB I-es bajnokság kiesési rangadója hétfőn 19 órakor kezdődik.   

Címkék: medence, sereghajtó, KVK, vízilabda, mérkőzés, sport