A kaposváriak örökifjú versenyzője, Bogdán Endre 40 magyar bajnoki cím után sem áll meg, és 2013-ban is szeretne jó eredményeket elérni.


- Tavaly volt egy, a segítőm miatt elrontott Európa-bajnoki szereplésem, Nagyon szeretném, ha az EB-re és a vb-re nem is jutok el, de legalább itthon bizoynatani, nem volt alaptalan a sok tavalyi jó eredmény, nem rajtam, nem a modellen múlt, hanem a segítőn, hogy egy reménybeli jó helyezés tavaly elszállt sajnos -  mondja Bogdán Endre örökös magyar bajnok, a kapsovári Textiles Modellező Klubtól.


A Textiles Modellező Klub bajnoka végül a 10 köbcentisek között megszerezte az első helyet, a két és köbcentisek között pedig bronzérmes lett.


Tamasóczki Tamás a tavalyi dobogós helyezés után nagy reményekkel várta a 2013-as rajtot is.
- Elvárás mindig a győzelem, de a verseny végére kiderül lesz-e belőle valami. az első startom nem siekrült jól, kicsit elméreteztem a kocsi kerékátmérőjét, ezért nulla lett. Kicsit leveszek belőle, és talán jobb lesz - tette hozzá Tamasóczki Tamás a kaposvári Textiles Modellező Klubtól.


Az idei Magyar Nagydíjon 8 egyesület 31 versenyzője 43 modellel próbált szerencsét. A kétnapos viadal az ukránoknak köszönhetően nemzetözivé bővült.
- Kilenc modellel érkeztek öten. Meglehetőséen jó eredményeket értek el, az Ukrán Nagydíjon, minden kategóriában, ahol indulnak közel a magyar rekordhoz közel vagy azon túl teljesítettek. Nem lehet azt mondani, hogy kezdőkről van szó, de megpróbáljuk a lehetetlent - mondja Bogdán Endre.


A sportág hívei az elmúlt hónapokban sem unatkoztak, volt tennivaló bőven a modellekkel.
- 2013-ra behoztak egy olyan szabályt, hogy megszüntették a régi bukásgátlót, és a karosszériához vagy az alvázhoz kell szorosan hozzákapcsolni, nem lehet csavarozni. Mindnekinek azzal ment el a tele, hogy ezeket megoldja a sok-sok autóján. A modelleket karban tartani, csapágycsere, szétszedni, ennyi - tette hozzá Tamasóczki Tamás.


A kaposváriak közül Dusa András a 10 köbcentisek között lett harmadik, csakúgy, mint a szintén tapasztalt versenyzőnek számító Tamasócki Mihály a másfelesek között, kellemes meglepetésre. Akik szeretnének közelebbről megismerkedni ezzel a sportággal, megtehetik, hiszen újabb két verseny házigazdája lesz Kaposvár: június 22-én és 23-án a 39. Textiles Rali, szeptember 7-én és 8-án pedig a Kaposvár Kupa szerepel a programban. Ez utóbbi viadal végén hirdetnek majd magyar bajnokokat.


Címkék: ezüst, arany, sportág, egy, három