Sikerrel elvégezték a magyar férfi röplabda válogatott tagjai az első hétre eltervezett munkát a kecskeméti edzőtáborban. A játékoskeretben apróbb változások történtek a napokban, de már mindenki előretekint: Demeter György szövetségi kapitány legénysége ezen a héten már két alkalommal is pályára lép majd.

Az újjáalakuló nemzeti együttes tagjai a múlt hétfőn találkoztak egymással először Kecskeméten, és rögtön el is kezdődött a munka. Demeter György szövetségi kapitány elmondta: az első napokban az volt a cél, hogy nagyjából azonos erőállapotba hozzák a keret tagjait, így erőnléti edzések kaptak helyet a programban.

Ezen a héten már technikai, taktikai feladatok is várnak a fiúkra; annál is inkább, mert válogatottunk szombaton és vasárnap kétszer is  megmérkőzik Románia legjobbjaival, felkészülési találkozókon, Bukarestben.

A következő héten már komoly erőpróba vár a csapatra: a szlovéniai világbajnoki selejtezőn az első vagy a második hely megszerzése a cél.

A válogatott keretben annyi változás történt, hogy a kecskeméti Farkas Péter munkahelyi elfoglaltságai miatt csak napi egy edzésen vehetett volna részt, így helyette a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes együttesének játékosát, Juhász Pétert hívta be a kapitány. Az ex-kaposvári Molnár Dávid sem készülhet a nemzeti együttessel a folytatásban, ugyancsak munkája miatt.

Címkék: kapitány, szövetségi, válogatott, sport, röplabda, kaposvár