A vendégek ezzel első idei idegenbeli sikerüket érték el, és közelebb kerültek a bennmaradáshoz. A kaposváriaknak a maradék két mérkőzésen egyaránt győzni kellene az élvonalbeli tagság meghosszabbításához.

Az alapszakasz hajrájában sikerült legyőzni a Pécset, és ezúttal is esélyes volt a hazai medencében a Kaposvár. Az első negyed gólszegényre sikeredett, Ágner találatával vezetett 1-0-ra a Pécs, amely legutóbb két gólt lőtt egész meccsen a Fradi ellen, igaz, azzal is pontot szerzett. Ezúttal már 9 perc után 2-0-ra vezettek, és akkor beindult a kaposvári henger: Hoppál és Juhász-Szelei dupláival hat gólt vágtak a hazaiak, és a kétgólos hátrányból három gólos előny lett.

A harmadik negyedben újra megtorpantak a kaposváriak, ezt az etapot 3-2-re nyerték a baranyaiak, de az utolsó játékrészre még egy gólos előnnyel fordultak Burburanék. Pataki gyors találata után már kettő volt közte, és úgy tűnt, a gólgazdag mérkőzést megnyeri a hazai gárda. Ezután viszont az egész utolsó negyedben gólképtelen maradt a Kaposvár, és mivel a pécsiek háromszor is netaláltak, 10-9-re hozták a rendkívül fontos találkozót. A hazaiaknál Juhász-Szelei és Hoppál volt 2-2 góllal a legeredményesebb, a vendégeknél pedig Bóbis 4 találattal.


- Azért tört meg a lendületünk a második negyedet követően, mert nem tartották be a játékosok az utasításokat és a taktikát illetően súlyos fegyelmezetlenségek adódtak. Amíg nem tudunk négy negyeden keresztül koncentráltan játszani, addig nem lesz igazán eredmény - mondta a Kaposvári VK vezetőedzője, David Burburan.

- Hát idegenben nyerni mindig jó, éppen tegnap azt nyilatkoztam a pécsi sajtónak, hogy idén még nem nyertünk idegenben, de minden rossz sorozat megszakad egyszer, ez most éppen a legjobbkor szakadt meg - árulta el a Pécsi VSK vezetőedzője, Bereczki Miklós.

A kaposváriaknak így a Ferencvárost itthon, a Pécset pedig idegenben kell legyőznie a bentmaradásért, mivel jelenleg a hármas minitabellán a Fradi és a Pécs 4-4 ponttal áll, a somogyiak pedig még pont nélkül. Kedden hazai medencében a Ferencváros ellen bizonyíthat a KVK.  

Címkék: KVK, rájátszás, medence, vereség, vízilabda, mérkőzés, sport