Bakó-Sasa Médea vezetésével egyre több kaposvári óvodás kislány gyakorol a Dózsa-csarnok egyik edzőtermében. A fitneszt sem lehet elég korán elkezdeni, ráadásul a szakember szerint ez az elfoglaltság hosszú távon is hasznos, mert minden nőies sportágat magában hordoz.

- A legkisebb tanítványom három és fél éves, az idén kezdte, és gyönyörűen csinálja a feladatokat. azért jó a fitnesz, mert a felsőtestet is mozgatja, tartást, erőnlétet ad, és ezáltal a gyerekek tartása sokkal szebb lesz, sokkal szebben fognak járni - mondta Bakó-Sas Médea

A legügyesebbek előbb-utóbb versenyeken is kipróbálhatják magukat. Az egyesület színeiben csaknem nyolcvanan sportolnak rendszeresen, és az idősebbek az elmúlt évek hagyományainak megfelelően kiválóan teljesítettek a Magyar Kupa-viadalon, illetve a diákolimpia elődöntőjében. A 10 esztendős Gilincsek Dalma mindkét verseny végén felállhatott a dobogó tetejére.

- Én már lassan öt éve csinálom, és azért ezt a sportágat választottam, mert kiskorom óta táncolok, és nekem az akrobatika tetszik benne és a táncolás - válaszolta Gilincsek Dalma.

Ferencz Kinga és Rádóczi Rebeka ugyancsak érmekkel gazdagodott.


- Diákolimpián második lettem a háromból, a Magyar Kupán első lettem, és mindent megcsináltam - Ferencz Kinga.


- Diákolimpiaán harmadik lettem, nem sikerült a japán szaltó, a Magyar Kupán pedig szintén harmadik, ott nem sikerült teljesen az akrobatikám - Rádóczi Rebeka


Ráadásként Horváth Dóra és Rádóczi Rebeka kivívta a részvétel jogát a júniusi szerbiai világbajnokságra. A kaposváriak június elsején hazai környezetben is bizonyíthatnak majd egy országos versenyen.

Címkék: dózsa, bakó-sas, fitnesz, verseny, kaposvár, sport