Derekasan küzdött, végül azonban 12 ponttal alulmaradt a Kaposvári KK a székesfehérváriak otthonában a bajnoki elődöntő első mérkőzésén. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, így természetesen még nem dőlt el semmi.


- Inkább erőfelmérő volt, puhatolóztunk, de nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A kezdettől vezetést szereztek, mi meg rohantunk az eredmény után, két nagyjából egyenlő erősségű csapat csap össze, de itthon nyernünk kell a következő meccsen. Számít, hogy ismerjük őket, az edzőjüket, a filozófiájukat, úgy gondolom, hogy meg tudjuk fogni őket ebben a párharcban - mondta Kiss Kornél.


A két csapat szombaton találkozik újra egymással, és a KKK hazai pályán mindenképpen szeretne egyenlíteni. A fehérváriak nagy csatára számítanak a városi sportcsarnokban.


- Esélyekről, ha beszélünk, papíron mi vagyunk az esélyesek, de van egy nem kicsi, hanem nagy de. Olyan csapatokról van szó, ahol nincsenek nagy különbségek - tette hozzá a vendégek szakvezetejőze, Dzunics Braniszlav.


Az Alba az alapszakaszban nagyon kikapott a somogyi megyeszékhelyen, a középszakasz rangadóján viszont magabiztosan nyert. Ezek alapján nem könnyű megjósolni, mi várható.
A kaposváriak az elmúlt hónapok sikerei után sem szeretnének megállni, így ismét bravúrra készülnek. A remények szerint a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést telt ház előtt, sikerrel vívják majd meg.


A nagy érdeklődéssel várt összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.


A kaposvári B közép tagjai arra kérik a szurkolókat, hogy mindenki fehér színű ruhában érkezzen szurkolni a sportcsarnokba.

Címkék: braniszlav, kiss, alba, kkk, kosárlabda, sport