Palócz Tamásék a második helyezett Tüskevárt verték húsz ponttal a play-off záró fordulójában. A Mágusok játékosai a jól megérdemelt aranyérmeket és a bajnoknak járó serleget is megkapták a mérkőzés előtt.

Az egész bajnoki szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Kaposplast Mágusok kosárlabdacsapata. Az alapszakaszt is megnyerő együttes a play-off utolsó fordulójában már bajnokként várhatta az ezüstéremmel záró Tüskevár elleni rangadót.

- Egy nagyon egységes, és nagyon sikerre éhes csapatot sikerült ebben a szezonban építenünk. Én úgy gondolom, hogy ez volt az egyik záloga annak, hogy hosszú évek után sikerült megnyernünk a bajnokságot - mondta a Kaposplast Mágusok edzője, Palócz Tamás.

- Nagyon vártuk már, és hála Istennek összejött. Kiegyensúlyozott teljesítményünk volt, úgy gondolom, hogy megérdemelten tudtuk megszerezni a győzelmet és tényleg gratulálok a srácoknak, mert kitettek magukért, valamint Palócz Tamásnak is gratulálok, aki egész évben szívét-lelkét kitette, hogy ezt a sikert el tudjuk érni - tett hozzá Horváth Ottó.

- A kispadunk is olyan játékosokból állt, akik bármikor bevethetőek voltak, így alkottunk egy komplex csapatot tízen, tizenketten, míg a többi csapatnál úgy érzem egy erős kezdőötös és egy-két kiegészítő játékos, tehát úgy érzem az erősebb kispadunk, ami a különbséget jelentette - értékelt Fodor Dénes.

A bajnokcsapat a következő szezonban is az aranyra pályázik.

Egy mesteri triplával a Tüskevár kezdte jobban a záró forduló csúcsrangadóját, a Mágusok azonban hamar visszavette a vezetést, és bajnokhoz méltó játékkal 97-77 arányú sikert aratott. A bronzérmes Zrínyi könnyedén verte a Kaposvári KK utánpótlás együttesét, míg a Somogyjád némi meglepetésre 70-64-re kikapott Tamásiban. Az alsóházban a Henger KK győzelemmel és a hetedik helyen zárta a szezont. A megyei bajnokság főszereplői most pihenőre vonulnak, de 2013 őszén minden bizonnyal újra parkettre lépnek majd.

Címkék: hely, győz, nyer, megye, bajnokság, kosárlabda, sport