Alba Fehérvár–Kaposvári KK 68–56 (25–13, 14–13, 12–19, 17–11)

Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, 1300 néző. Vezette: Földházi T. Pálla Z. Hegedűs T.

Alba Fehérvár: Moore (-), Wood (20/6), Hollis (16/6), Szabó Zs. (4), Keller Á. (14). Csere: Jones (10), Juhos (3/3), Supola (1), Bódi (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Matus Gábor.

Kaposvári KK: Dunn (22/6), Drahos (2), Swanston (11/6), Hendlein (8), Spica (8). Csere: Kiss K. (-), Dávid G. (5), Szőke (-), Fekete N. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 9–6. 7. perc: 16–6. 14. perc: 30–15. 17. perc: 33–19. 22. perc: 41–33. 28. perc: 45–42. 34. perc: 58–47. 37. perc: 62–50. Jók: Keller Á., Hollis, Wood, illetve Dunn.

Jobban kezdett az Alba Fehérvár, amely öt pontot ért el zsinórban. Az amerikai Dunn szerezte az első négy kaposvári pontot, ezzel jött föl a vendég alakulat. Jobban szedték a lepattanókat a hazaiak, akik ezzel rendre újabb kosárszerzési lehetőséget teremtettek maguknak. Hendlein eladott labdája nyomán Moore dobott ziccert, majd Wood tripláját követően 16–6 állt az eredményjelzőn. Fekete Ádám időkérése után sem tört meg a fehérváriak lendülete, tíz egység fölé kúszott a különbség, ezért is jött jól a csereként érkező Dávid négy pontja. A folytatásban is jobban védekezett az Alba, amelynek játékosai több labdát is szereztek a figyelmetlen kaposváriaktól. Ennek okán sem csökkenhetett a különbség, ráadásul Juhos triplával büntette a vendégek védekezési hibáját. Rendre eredményesebb volt a távoli dobások tekintetében a hazai együttes, így magabiztosan növelte előnyét Dzunics Braniszlav legénysége. Némiképp frissebbé vált a Kaposvár, amely Swanston büntetőivel került ismét a tíz pontos különbség alá. Ezzel együtt a két negyed alatt mindössze 25 pontig jutottak a vendégek. Somogyi részről jobban indult a harmadik játékrész, amelyben Spica zsákolt, majd labdát lopva ziccerezett és máris 41–35-re alakította az eredményt. Hosszú percek után Wood szerzett újabb fehérvári pontokat, a kritikus pillanatokban aztán rendre kimaradtak a somogyi dobások. A nagy rohanásban mindkét csapat rengeteget hibázott, ám Swanston 3+1-es akcióval, míg Dunn büntetője három pontnyira zárkóztatta fel a kaposváriakat. A negyed végén Kellernek és Woodnak köszönhetően lépett el újra az Alba. A záró szakaszban néhány gyors akciót követően tovább nőt a fehérváriak előnye, ekkor semmi nem sikerült a gyengén támadó kaposváriaknak. A húsz labdát eladó a találkozó végére nagyon elfáradó somogyiak ezzel gyakorlatilag magukat verték meg.

A párharc állása: 1–0 az Alba Fehérvár javára. A következő mérkőzést május 11-én, szombaton 18 órakor rendezik a Kaposvári Városi Sportcsarnokban.

 

Forrás: delfinek.hu

 

Kattintson a képre, és nézze meg hogyan alakult a mérkőzés percről-percre!

Percről-percre

Címkék: percről, Fehérvár, percre, kosárlabda, KKK, sport