A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, és könnyen elképzelhető, hogy ismét maratoni hosszúságú csata végén hirdetnek majd győztest. Az Alba vezetése döntőt vár az együttestől, a somogyiak pedig abban bíznak, hogy az elmúlt hónapok nagyszerű szereplése után még mindig lehet csodát tenni.

A 2001-es és a 2004-es bajnoki címek után szűkebb esztendők következtek a kaposvári kosárlabdasportban, most viszont újra egy szép sikernek örülhetünk. Az alapszakasz kiváló eredményei után a KKK a középszakaszban is megállta a helyét, a negyeddöntőben pedig sikerült megkoronázni az eddigi teljesítményt. A somogyiak mindhárom hazai mérkőzésüket nyerni tudták a negyeddöntőben a Jászberény ellen, így készülhetnek a folytatásra.

- Most játszunk egy olyan Fehérvárral, amely ellen a Pécs megmutatta, hogy nem verhetetlen. Biztos vagyok benne, hogy a mi csapatunkban van annyi erő, hogy egy hasonlóan kiélezett párharcot fogunk vívni, mint a Jászberénnyel. ehhez kell egy  fantasztikus közönség is. Nem mindig volt ilyen a hangulat, de ami legutóbb volt, az minden játékos és edző álma, hogy így játszhasson mérkőzést, és nyilván győzelemmel fejezze be - mondta a csapat vezetőedzője, Fekete Ádám.

A fiúk hétfőn pihentek, ma pedig már a fehérvári csapat erősségeit és gyenge pontjait elemezték.

- Nyilván nagyon fontos, hogy regenerálódjunk, de látszott eddig is, hogy nincsenek fizikális problémáink. Swanston 38 fokos lázzal is vállalta a játékot, Szőke Balázs olyat játszott, amit már nagyon régen. Szerintem méltó ellenfelei leszünk egy erős Fehérvárnak. Sőt, meglátjuk... - tette hozzá az edző.

A KKK legtapasztaltabb játékosa azt mondja: evés közben jön meg az étvágy.

- Szeretnénk mindenképpen érmet szerezni, és minél fényesebbet, és úgy kezdjük el az Alba elleni összecsapást, hogy szeretnénk bekerülni a döntőbe - mondta Szőke Balázs.

A kaposváriak és a fehérváriak a felkészülési időszak után az alapszakaszban és a középszakaszban is meccseltek egymással, és Fehérváron mindkétszer szoros, kiélezett csata végén dőlt el a győzelem sorsa. A KKK az alapszakasz hazai meccsén kerekedett felül az egész szezon egyik legjobb játékával. Az Alba vezetőedzője, a korábbi kaposvári játékos és vezetőedző, Dzunics Braniszláv elárulta: a KKK-t várta a négy közé. A középszakasz-győztes fehérváriak célja a döntőbe kerülés.

Itt mindenki várja, hogy továbbjussunk mi. Már az első fordulóban is várták, és mindenki elégedetlen, hogy csak 3-2-vel mentünk, ahogy én láttam - mondta az Alba Fehérvár vezetőedzője, Dzunics Braniszláv.

A szakember jó véleménnyel van az elődöntős ellenfélről: annak ellenére, hogy mindenki mondja, hogy a külföldiek nagyon jók, ez tény, de ők semmire nem mentek volna a többi játékos nélkül.

A három győzelemig tartó elődöntő-párharc szerdán 18 óra 50 perckor kezdődik Székesfehérváron. A két csapat ezután szombaton 18 órakor, Kaposváron találkozik egymással, majd kedden, aztán ha szükséges, pénteken és vasárnap rendeznek mérkőzést. Az Alba-KKK meccsekről online közvetítésben számolunk be a kapos.hu internetes portálon.

Címkék: négy, Alba, kosárlabda, bajnokság, KKK, sport