A program sikerességét mutatja, hogy már tervezik a következő összejövetelt is.

A délelőtti elméleti előadásokat követően délután már a gyakorlat került a középpontba az MLSz siófoki szakmai napján. Somogy néhány hete sikeres B-liszenszes edzőképzést zárt, ezen a napon pedig az utánpótlással foglalkozó szakemberek gazdagodhattak számos tapasztalattal.

- Az összes Bozsikos egyesület képviseltette magát, amellyel az MLSz szerződést kötött. itt vannak a siófokaiak is, 70-80 fő, ami gyereklabdarúgással foglalkozik, itt van - mondta az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója, Csendes Balázs.

Ez volt az első ilyen típusú szakmai nap a megyében, és az is kiderült, hogy jól működik a kialakított rendszer az egész országban.

- Sikeres a Bozsik program, nagyon szépen kialakult a rendszer, megyék, alközpontok. Mindenki ismeri. Sok gyereket foglalkoztatunk, sokakat sikerült leigazolni, az elitben pedig meghatározó korosztályok kerültek Európa élvonalába - mondta Both József szakmai igazgató.

A korábbi NB I-es futballedző, Keszei Ferenc szerint az elmélet és a gyakorlat egyaránt fontos ebben a szakmában.

- A labdarúgásnak is, mint minden tudománynak, bár sokan nem tartják még szakmának sem, van két oldala: megfelelő módon elméletileg fel kell készülni, hogy az edzésen olyan gyakorlatokat tudjon összeállítani, olyan célzattal, hogy olyan hatással legyen a játékosra, hogy megtanuljon futballozni vagy jó teljesítményt tudjon leadni - mondta a Balatonlelle SE vezetőedzője, Keszei Ferenc.

Pisont István szövetségi edző a siófokiak U17-es, U18-as és U19-es korosztályának vezényelt bemutató tréninget.

A szervezők elmondták: a szakmai nap elérte a célját, és nem marad el a folytatás sem.

Címkék: kispályás, foci, somogy, labdarúgás, sport