A torna célja a hétvégi országos döntőre való felkészülés volt.

A Kaposvári Röplabda Akadémia "A"-jelű csapata ezzel a ponttal nyerte meg az elsőjátszmát a Székesfehérvár ellen a Kodály iskolában rendezett felkészülési torna elődöntőjében.  

- Székesfehérvári csapat ellen játszunk, hát nincs összhang, tehát még össze kell állnunk. Nemsokára itt az országos, és meg kell oldanunk - mondta Kiss Máté.

A szupermini és a mini korosztály országos döntőjét vasárnap rendezik Budapesten.

- Az országból azok a csapatok érkeztek, akik az első öt helyezett között fognak végezni, illetve a mi első csapatunk is joggal és eséllyel pályázhat a dobogóra az országos döntőn. Én azt gondolom, hogy ezek tudatában egy nagyon színvonalas és jó tornát sikerült összehoznunk - mondta Zarka Péter.

Az Ágfalvi Krisztina edzette kaposvári alakulat végül magabiztos győzelemmel jutott a fináléba, míg az elődöntőben elvérzett fehérvári csapat a bronzmeccsen vigasztalódhatott.   
- Ez a torna is szintén jó célt szolgál a felkészülésre nekünk, mindenképp hoztam most olyan gyerekeket is, akiket most csak kipróbálni szeretnék, tehát kicsit megkeverem a csapatomat. Azt gondolom, hogy a Kaposvár és a Dabronc a döntőben egy nagyon óriási és csodálatos mérkőzést fog produkálni - mondta a Masita Székesfehérvár edzője, Nagy Róbert.

A Kaposvár-Dabronc finálé valóban hatalmas küzdelmet, és 2-1 arányú vendég sikert hozott. A másodikként záró kaposváriak legjobbjának ezúttal Agócs Barnát választották. A bronzérmet a fehérváriak szerezték meg, míg a negyedik hely Budapestre került.

Címkék: röak, röplabda, somogy, mérkőzés, sport