A Békéscsaba Debrecen elleni győzelmével már vasárnap már biztossá vált, hogy a siófoki kézilabdás hölgyek a tizedik helyen zárják a 2012/2013-as bajnokságot.
Kiss Szilárd vezetőedző természetesen nem engedte lazsálni a lányokat, akik a legerősebb összeállításban kezdték a BSE elleni fővárosi mérkőzésüket.


A házigazda együttes játékosain már a találkozó elején jól látszott, hogy még harcban állnak bennmaradásért. Kemény védekezéssel és szép gólokkal kezdett a BSE, gyakorlatilag minden támadásuk után bevették Kiss Éva kapuját. Szerencsére az Erdősi és Bogdanovic nevével fémjelzett siófoki alakulat sem maradt adós a gólokkal. A félidő hajrájáig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A beállós posztján remeklő Andrea Seric, valamint a csereként beálló kapus, Futaki Hajnalka is tett arról, hogy a szünetre a Siófok vonulhasson 14-11-es előnnyel.
A második félidőben Bogdanovic Anna még egy lapáttal rá tudott tenni eddig teljesítményére. A csapatkapitány sorozatban lőtte a gólokat, így a játékrész közepére elhúzott öt góllal a csapat. A folytatásban a strandkézilabda-válogatott Fekete Bozsana is megszórta magát, és kilenc perccel a meccs vége előtt feljött egy találatra a BSE. Az SKC azonban ismét tudott újítani és nagyszerű hajrával 28-24-re megnyerte a mérkőzést.

BSE – Siófok KC-Galerius Fürdő 24-28 (11-14)
Budapest, 300 néző. V.: Herczeg, Südi.
BSE:  Schneck R.-Barczi, Petrovszki 3, Csuka 2, Borbás 3, Fekete, Rózsa 6. Csere: Hegyesi, Baross 6, Pácz, Schneck D., Kovács N. 1 Edző: Papp György
Siófok:  Kiss É.-Varga N. 3, Németh Cs. 1, Szalai 3, Seric 5, Bogdanovic 6, Erdősi 6. Csere: Futaki, Léránt 2, Szabadfi, Schneider 2, Termány, Polics. Szakmai igazgató: Kiss Szilárd

Kiss Szilárd:  Gratulálok a csapatomnak, mert jól játszottak, és büszke vagyok rájuk – bár nem volt tétje a mérkőzésnek – , hogy az utolsó percig küzdöttek!  
Papp György:  A Siófok az első sorát játszatta végig, látszott, hogy nyerni érkeztek. Megérdemelt a vendég siker. Mi harcolunk tovább, amíg van remény.


Címkék: kétszeres, bajnok, kézilabda, csapat, Siófok, sport