Az országos gyermekbajnokságon a kaposvári fiú röplabdázók már a szombathelyi, korábban rendezett elődöntőt is megnyerték, hazai környezetben pedig inkább csak az volt a kérdés, mennyire tudnak felpörögni a szerényebb képességű csapatok ellen. A Szombathely, a Dág és a Gödöllő is 3-0-ra kapott ki a kaposváriaktól, akik így magabiztosan jutottak az ország legjobb hat csapata közé. A képeinken kék-fehérben látható somogyiak közül leginkább a korábban kevesebbet szereplő Lassú Ádámmal volt elégedett a szakvezető.

- Igen, jó irányba megyünk, de annak nem örülök, hogy regionális alapon úgy sikerült összehozni a tornát, hogy csak gyengébb csapatokkal játszunk, én abban bízom, hogy később ez nem fogja megbosszulni magát – mondja Kovács Balázs edző, az MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémiától.

A négyes tornán hasonló eredmény született, mint a szombathelyi elődöntőben, csak itt a Dág szerezte meg a második helyet, a Szombathely nem tudott beleszólni a továbbjutás sorsába. A Gödöllő sorsa azon múlt, hogy végez majd a közvetlen rivális dágiakkal. Szombathelyen a Gödöllő volt jobb, most is ebben bíztak a piros mezesek.

- gyon együtt van a társaság, nagyon akarnak nyerni. Gyakorlatilag azért is vagyunk egységesek, mert ez egy általános iskolai osztály -  mondja Wirnhardt Oszkár edző, a TEVA Gödöllői Röplabda Klubtól.

A dágiak ellen aztán nagy csatában alulmaradt a Gödöllő, ám a szombathelyi elődöntő eredményei miatt az összevetésből jobban jöttek ki a gödöllőiek, így ők jutottak az országos döntőbe. A nyári fináléban azonban már sokkal nehezebb mérkőzések következnek majd.

- Igen, keményebb meccsek jönnek, a Kecskemétet idén még nem vertük meg, a Csepellel nem is játszottunk, a Debrecent viszont kétszer is, erős a Dunaferr, hát abban bízom, hogy a gyengébb csapatok elleni tornák nem bosszúlják meg magukat az országos döntőben, július elején – mondja Kovács Balázs.

A Kaposvári Röplabda Akadémia fiú csapata teljesítette a kötelezőt, de mint Kovács Balázs edző elmondta, tudnak ők sokkal jobban is játszani ennél.

Címkék: jönnek, meccsek, kemény, akadémia, nyert, röplabda, sport