Szita

- Kicsit pihentettem a lábam, de így is egy félmaratont lefutottam - mondja Szita János a KaposPontnak. - Püspökladányig 333 kilométert tettünk meg. Igaz, én fáslival a lábamon. Az eltört porc miatt - tette hozzá a kaposvári futó. Társam Kovalik Zoltán, Csiga csütörtökön 57 kilométert futott.

Szita

- Püspökladánynál gyógyfürdő és masszázs is járt a fogadtatás mellé. De mindenhol várnak bennünket. Kisújszálláson csodálatos volt, a város határában már gyerekek jöttek elénk, és futottak velünk.

Szita

Volt egy 73 éves bácsi is, aki szintén jött velünk, és velefutottunk be a polgármesterei hivatalba. Vendéglőben étkezünk, az önkormányzatok jóvoltából.  Legutóbb alföldi húslevest ettem, brassói aprópecsenyével. Kisebb ajándékokat is kapunk. és sportolók csatlakoznak hozzánk, ez nagyon jó érzés.

Szita

A két kaposvári sportoló arra az egyedülálló dologra vállalkozott, hogy – a Don menti harcok befejeződésének 70. évfordulója alkalmából – tisztelegve az elesett hősök és áldozatok emléke előtt – futva teszi meg a Kaposvár – Beregsurány közötti távolságot, majd a Voronyezsig hátralévő szakaszt gépkocsival. Az emléktúra 19 napig tart majd.

Címkék: PÜspökladány, alfüldi, KOvalik Zoltán, brassói, húsleves, masszázs, János, Szita, sport