A kaposvári kosárlabda szurkolók 2006 tavaszán láthatták utoljára csapatukat play-off mérkőzést játszani. Akkor az Albacomp ellen 3-1 arányban elvérzett az együttes a negyeddöntőben, most azonban mások a kilátások. A KKK meggyőző teljesítménnyel a negyedik helyen jutott be a rájátszásba, és ezáltal pályaelőnnyel kezdheti a Jászberény elleni párharcot.

- Futószalagon jönnek a mérkőzések, egyelőre legalábbis nem érezzük a különbséget, nyilván bele kell rázódni ebbe is. Lesz rá idő, és azt hiszem, hogy a motiváció az nem lehet más, minthogy bejussunk a négy közé - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A két együttes a szezon során négy mérkőzést játszott egymással. Kétszer a kaposváriak, kétszer a jászberényiek nyertek. Földi Sándor csapatában több jó nevű délszláv játékos is kosarazik, akik bármikor képesek extra teljesítményre.

- Különösen a Rakicsra készülünk, az irányítójukra, ő egy extra játékos, aki azért Szerbiában is egy jó játékosnak számított sérülése előtt. Kezdi visszanyerni formáját. Vele szemben csak a csapatvédekezés működhet. Elsősorban ő az, akit meg kell állítanunk, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk - tette hozzá Fekete Ádám.

- Olyan nagy bűvészmutatvány nem lehet, tehát ezalatt a pár nap alatt új nyulat nem tudnak előhúzni ők sem a cilinderből. Kiismertük őket, mint ahogy ők is minket. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az elmúlt mérkőzéseken annyiból módosult a Jászberény csapata, hogy minden fordulóban - kis túlzással - eggyel több külföldivel tudtak felállni, úgyhogy most már öt külföldivel tudnak játszani. Kemény dió lesz, de hát nem vagyok benne biztos, hogy ők nem ugyanezt nyilatkozzák, persze, hogy kemény dió a Kaposvár és pláne hazai pályán - mondta Drahos Gábor.

A Kaposvár-Jászberény negyeddöntő első mérkőzése szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A KKK a párharc második találkozóján pénteken lép pályára Jászberényben, míg harmadikat jövő héten kedden játssza újra hazai közönség előtt. Amennyiben szükséges, a negyedik mérkőzés május 3-án, csütörtökön, az ötödik pedig május 5-én vasárnap lesz majd.  

Címkék: Drahos, Fekete, kkk, kosárlabda, kaposvár, sport