A kaposváriak összesen három-három arany-, illetve ezüstérmet, és két bronz medált gyűjtöttek.

Generációváltáson esett át a Ring SC Kaposvár ökölvívó csapata. Vajmi Csaba korábbi tanítványai közül többen felhagytak a versenysporttal, és a korábbi eredményes sportolókat nem volt egyszerű pótolni. Már a tavalyi esztendőben is megmutatta a klub, hogy jó kiválasztással továbbra is sikeres lehet, hiszen hat éremmel térhettek haza a korosztályos országos bajnokságokról. Idén a hazai rendezésű Énekes-emlékversenyről, Romániában egy nemzetközi versenyről hoztak érmeket, a salgótarjáni utánpótlás olimpián pedig különösen kitettek magukért a fiatalok, hiszen az országos versenyen a legeredményesebb csapatként zártak. A nyolc dobogós hely, köztük három aranyérem mellett legalább ilyen fontos szakmai eredmény, hogy vannak válogatott versenyzői a klubnak. Tóth Richárd és Orsós Dániel mellett Nagy Patrik is bekerült a nemzeti csapatba a juniorok közé.

- Május elsején megyünk Azerbajdzsánba, és ha ott jól szerepelek, akkor ki lehet jutni a világbajnokságra, amely augusztusban kezdődik - mondta Nagy Patrik.

Nagy Patrik a Salgótarjánban rendezett utánpótlás olimpián magabiztosan hódította el az első helyet, amely felkeltette a szakemberek érdeklődését is. Tóth Richárd az Énekes-emlékversenyen állhatott dobogóra az év első rangosabb versenyén. A válogatott trió harmadik tagja Orsós Dániel, aki ezüstéremmel zárt a nógrádi székhelyen, és idei célja a válogatottban való megragadás, és persze a magyar bajnoki cím.

- Első nap erőnyerő voltam, aztán a második nap egy korábbi ellenfél jött, ki tudtam ütni, a harmadik nap szintén nyertem, ezúttal pontozással, aztán a döntőben nem koncentráltam eléggé és végül is a harmadik menetet vesztettem el, így összességében kikaptam pontozással - mondta Orsós Dániel.

A korábbi versenyzők közül Nagy Géza már az edzői stáb tagja, a klub tehát próbál az edzőképzésben is saját erőre támaszkodni. A sikerek nem maradtak visszhang nélkül, mivel Vajmi Csaba korábbi eredményes sportolói közül néhányan visszatértek a csapatba, vállalva a további munkát. A klub a válogatott sportolók és a minőségi utánpótlásnevelés mellett továbbra is foglalkozik kezdőkkel, amatőrökkel és hobbisportolókkal is.

Címkék: ring, box, arany, kaposvár, sport