Az együttes sokat tanult a Közép-európai Liga szereplésből, és a két aranyéremhez hozzá tette a részét a rutinos mag, valamint a sok tehetséges fiatal.

Nem várt izgalmakat hozott a férfi röplabda bajnoki döntő utolsó mérkőzése. A Fino a jó kezdés ellenére is csak nehezen, 3:1 arányban verte meg a Kecskemétet a városi sportcsarnokban.

- Összezavart minket a Kecskemét, mi pedig elhittük, hogy miénk a meccs. Ez lett belőle, de legalább izgalmas volt. Mondtam a srácoknak, hogy ebből 3-2-es meccs lesz, ha így folytatjuk. Kecskeméten nem ment a nyitás, most a támadásaban nem voltam a toppon, valamit kellett csinálni, nagyon koncentráltam, amikor nyitni mentem, összejött, örültem ennek a sorozatnak. Sikerült fordítani, és megnyerni a mecscet - mondta Kovács Zoltán.

A végén pedig elkezdődhetett az önfeledt ünneplés. A Fino legénysége a 16. magyar Kupa-elsőség után néhány héttel 15. magyar bajnoki győzelmét ünnepelhette. Dávid Csanád először élhette át, milyen bajnoknak lenni.

- Kicsit jobb érzés, mint Magyar Kupa-győztesnek lenni, mert több mérkőzésen múlt. Behúztuk három meccs alatt, és jó érzés, mert korábban én még magyar bajnoki döntőt sem játszottam soha, nem hogy még nyertem - mondta a játékos.

Az újabb kaposvári siker egyik titka az volt, hogy Demeter György vezetőedző megtalálta az összhangot a rutinos játékosok és a tehetséges fiatalok között.

- Számomra Kaposváron töltött éveim közül ez volt a legjobb, most örültem a legjobban a kupagyőzelemnek és a bajnoki címnek. Sokat fejlődtem Gyuri bácsi segítségével, jó döntés volt, hogy visszajöttem, most pedig meglátjuk, mi lesz - tette hozzá Kovács.

A Fino az idei szezonban visszatért a nemzetközi porondra, és 3 győzelemmel, valamint 11 vereséggel a hetedik helyen zárt a Közép-európai Ligában. A magyar bajnokságban és a kupában az idén is veretlen maradt a társaság.

- Tavaly végigjátszottuk az egész bajnokságot, a szezon elején voltak komoly mérkőzéseink, majd a bajnoki döntő és a kupadöntő volt kiegyensúlyozottabb. Idén egy lényegesen színvonalasabb bajnokságban játszottunk, elég sok vereséget szenvedtünk, de elég sokat tanultunk, főleg rutinban és végjátékokban ezt tudtuk hozni, ezért is lett könnyebb ez a találkozó - mondta a csapat vezetőedzője, Demeter György.

- Nekem sokkal jobb volt ez az év, mert magasabb szinten játszottunk. A magyar bajnokság rájátszásában meg kellett mutatnunk, hogy mi domunálunk, ez sikerült is, a Kecskemét pedig megmutatta, hogy lehet keresnivalója, ha el akar indulnia Közép-európi Ligában. Én bízom benne, hogy el tudnak indulni, és a magyar röplabda elindul felfelé - mondta Geiger András.

Ez pedig mindenkinek közös érdeke lenne. A Fino játékosai az újabb sikeres év után pihenőre térhetnek, a válogatott tagjaira viszont még komoly feladatok várnak az előttünk álló hetekben.

Nézze meg a csapat ünneplését:

Címkék: demeter, fino, döntő, röplabda, sport