A Somogy Megyei Röplabda Szövetség Somogyjádon várta a hagyományos Zádor Tibor emlékverseny résztvevőit. Az egykori kiváló edzőre országos leány gyermektorna keretén belül emlékeztek, és erős mezőny jött össze.


- Sikerült nyolc csapatot összetrombitálni erre a versenyre, ami felkészülési tornának optimális létszám. az Ajka lemndta, a Szombathely viszont két csapattal érkezett, és remélhetőleg színvonalas mérkőzéseket fogunk látni a tornán - mondja a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnökségi tagja, Jezeri Tibor.


A mérkőzéssorozat két pályán kezdődött meg, és húsz mérkőzés szerepelt a programban. Az első helyet végül a tatabányaiak szerezték meg a Kaposvári Röplabda Akadémia első csapata és a szombathelyi gárda előtt.


- Mi olyan helyzetben vagyunk, hogy Tatabányán széthúzás van, több iskolában külön dolgozunk. Kaposváron van egy akadémia, ami összetartja a gyerekeket, nálunk ezt nem tudjuk megoldani - tette hozzá Bódis Attila, a Tatabányai Volán SE edzője.

A Kaposvári Röplabda Akadémia egy hetedik és egy nyolcadik helyezést is elkönyvelhetett, a nagybajomiak pedig a hatodik helyen zárták a tornát. A somogyi fiatalok közül a kaposvári Duduka Inez, Zalavári Hanna és Biczó Petra, valamint a nagybajomi Dalovits Dorina kapott különdíjat. A viadal jól szolgálta a felkészülést az Országos Gyermek Bajnokság további küzdelmeire.

Címkék: olyan, röplbda, helyzetben, utánpótlás, kaposvári, sport