Már az öltözőben is nagy volt az összhang a kaposvári kosarasoknál. Az országos serdülő bajnokságban remek szezont futó együttes 64 csapat közül a 2. helyen zárt az alapszakaszban.
- Nagyon hullámzó a teljesítmény, mint egy serdülőcsapatra általában jellemző, én nagyon remélem, hogy most a tavaszi időszakban sikerül a jó formát tartósítani, a további sérülések elkerülnek minket, és akkor ott lehetünk a legjobb nyolcban - mondja Csapó Gábor, a Kaposvári KK Delfinek "A" csapat edzője.


A KKK-nak a célok eléréséhez a három szakaszból álló Országos főtáblán kell jól teljesítenie. A kaposváriak az első, budapesti selejtező után hazai környezetben fogadták a Vasas, a Sopron és a Szombathely csapatát.


- Ezen a tornán mindenképpen győzelmet várok hazai pályán. Szombathelyt le kell győznünk, egyszer Pápán már játszottunk velük, ott győztünk, most is ez a terv - tette hozzá az edző.
- Összhang és kell fejlődnünk még az állóképességben és a csapatösszhang az nagyon kell - mondja Benke Krisztián, Kaposvári KK Delfinek "A" csapattól.


A kaposváriak a Sopront 102-76-ra, a Vasast 112-73-ra, míg a Szombathely csapatát 69-59-re győzték le. Csapó Gábor tanítványaira a hétvégén vár még egy selejtezőtorna Budapesten. Ha azon is jól szerepelnek, akkor biztosan résztvevői lesznek az országos döntőnek.

Címkék: sopront, serdülő, csapat, kaposvári, KKK, sport