A Somogy megyei asztalitenisz körverseny újabb fordulóját Kaposváron rendezték meg, és a résztvevők az 1. MCM Kupáért szálltak harcba, összesen négy kategóriában.  

- Nagyon örülök, hogy van egy olyan vállalkozás, ahol a munka és a sport ilyen fontos szerepet tölt be - mondta a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Domján Tamás.

Siófokról és Balatonszárszóról is sokan érkeztek, és a rutinos résztvevők ezúttal is izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással. Bartha Béla párosban ezúttal is győzött Balogh Arnolddal az oldalán, egyéniben pedig ezüstérmes lett siófoki társa mögött.

- Mivel 10-15-en vagyunk körülbelül egyforma szinten, mindenki vert már meg mindenkit. Nem ismerek olyat, akit én ne vertem volna meg, és viszont. Minden agyban dől el, hogyan készülünk fel, hogyan pihenjük ki magunkat, és hogyan spannoljuk fel magunkat. Jó ellenfelek kellenek, és akkor jó lesz - árulta el a siófoki Bartha Béla.

Ezt a sportágat a legifjabbak és az idősebbek is szívesen űzik, és Somogyban különösen népszerű.

- Én mindenkit rábeszélek az asztaliteniszre: 3 éves kortól 103 éves korig lehet játszani, és játsszák is. Nézzenek le az úgy nevezett amatőr napra, pénteken, és láthat egész fiatal kisgyereket, akinek az álláig ér az asztal, és büszkén mondhatom, mert ő is büszke rá, láthat 89 éves játékost is - tette hozzá Domján Tamás.

A hölgyek között a balatonszárszói Herczegné Harcsa Erzsébet bizonyult a legjobbnak Lipót Krisztina és Tóthné Kiss Virág előtt, vegyes párosban pedig a Herczegné, Békés duó szerezte meg az első helyet.

Címkék: asztali, pong, ping, tenisz, somogy, sport