Az alapszakasz utolsó fordulójában az OSC-t fogadta a kaposvári gárda, és mivel az utolsó helyről már nem tudtak elmozdulni a hazaiak, a gyakorlás, illetve az önbecsülés megtartása maradt a feladat. Ennek megfelelően David Burburan kapust is cserélt a mérkőzés alatt, lehetőséget adva az eddig kevesebbet szerepeltetett Szabó Zsoltnak, illetve mezőnyjátékosoknak is.

Már az első negyedben magabiztosabbnak és koncentráltabbnak tűnt a vendégcsapat, ennek megfelelően 2-0-s vezetéssel fordulhattak a második etapra. Itt született meg kínkeservesen a kaposváriak első találata, de ezt a játékrészt is a vendégek nyerték 2-1-re. A harmadik negyedben gyorsabb lett a játék és sorban estek a gólok, de tovább nőtt a kaposváriak hátránya, itt 4-2-es részeredménnyel volt jobb az OSC. A záró negyedet 4-4-re hozta a Kaposvár, ám így a mérkőzést simán, 12-7-re elveszítette.

A hazaiak közül Hoppál és Berta játszott jobban, mint a többiek, előbbi három, míg utóbbi két gólt vágott. A vendégek legeredményesebbje Korényi volt öt találattal. Nagyon hiányzott a két eltiltott, Papp Gábor és Danijel Benic, és legalább ennyire hiányzott a sorozatterhelés miatt a frissesség a csapatból. 

A kaposváriak az OSC-vel játszanak a rájátszás első körében, a két nyert meccsig tartó párharc első felvonását Budapesten rendezik április 20-án, szombaton. A somogyiaknak komoly hátrány, hogy a bentmaradásért zajló küzdelemben végig az aktuális ellenfélé lesz a pályaelőny.

Címkék: sereghajtó, alapszakasz, medence, KVK, vízilabda, mérkőzés, sport