A hazaiak a második félidő első perceiben négygólos hátrányból álltak fel. A meccs legjobbja a tizenkét találatig jutó Bogdanovic Anna volt.

Még a bajnoki alapszakaszban 28-19-es siófoki győzelemmel zárult a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzése. Tán ezért is hittek kevesen abban, hogy Bíró Imre debreceni tanítványai meglephetik a jó formában lévő SKC-t a rájátszásban. Az első félidőben azonban ez történt, hisz a házigazdák egyedül csak 2-1-nél tudtak vezetni. Siska Pálma, a vendégek legmagasabb játékosa 5-3-nál már a második gólját szerezte, Szilágyi pedig 7-5-nél módosította újra kétgólosra a különbséget. A legnagyobb sikereit debreceni színekben elérő Bogdanovic tartotta ekkor a lelket a Siófokban, az ő főszereplésével egyenlített 8-8-nál a csapat. Ezután újra rákapcsolt a hajdúsági együttes és a 23 éves szélső, Szilágyi vezérletével 11-8-ra húzott el. A Siófoki "B" közép űzte-hajtotta kedvenceit, akik a félidőre csak egy gólt tudtak faragni a hátrányukból (12-14).

A második játékrész elején megcsapta a veresége szele a siófoki együttest, a vendégek ugyanis az egykor Siófokon játszó Herr Anita eredményes játékának köszönhetően 16-12-es előnyt harcoltak ki maguknak. Kiss Szilárd tanítványai innentől kezdve sebességet váltottak. Szalai Babett révén 18-17-re jött fel az SKC, Erdősi gólja pedig már az egyenlítést jelentette. A mérkőzés ezen szakaszában remekül védekező Siófok Varga Nikolett szélsőgóljával a vezetést is megszerezte. 20-18-nál tombolt a Beszédes iskola közönsége, a Debrecen azonban egy utolsó nagy lendületet véve 21-20-nál ismét előnybe került. Bogdanovic klasszisa ezt követően mutatkozott meg igazán, a csapatkapitány újabb gólokat dobott és az előkészítésben is jeleskedett. 25-23-nál épp az ő találata után vezetett újra két egységgel az SKC. A mondhatni "mindent eldöntőt" Szalai Babett szerezte, aki a hajrában 26-23-ra módosította az állást, végleg megtörve ezzel az olykor túlzottan is agresszíven játszó Debrecent. Léránt bombagólja jelentette a kegyelemdöfést, amivel végül 29-26-ra nyert az SKC.

A Siófok győzelmével továbbra is őrzi kilencedik helyét a bajnokságban. Mivel a Békéscsaba is nyert a BSE ellen, így kettőszakadt az alsóház mezőnye. Az SKC nyolc, a csabaiak hét, a DVSC és a BSE pedig kettő, illetve egy ponttal várja az utolsó négy fordulót. Kiss Éváékra nem akármilyen sorozat vár a folytatásban, hisz három alkalommal is idegenbe utaznak. Jövő héten vasárnap a Békéscsaba, április 24-én a Debrecen, 29-én pedig a BSE vendégei lesznek.

Siófok KC-Galerius Fürdő - DVSC-Fórum 29-26 (12-14)

Siófok, 500 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi.

SKC: Kiss É.-Varga N. 1, Németh Cs. 1, Szalai 6, Seric 1, Bogdanovic 12 (6), Erdősi 5. Csere: Futaki, Schneider, Szabadfi 1, Léránt 2, Varga R.. Szakmai igazgató: Kiss Szilárd

DVSC: Lajtos-Slakta 2, Karalyos, Kudor 1, Karnik, Siska 7, Szilágyi 5. Csere: Makai, Vörös, Herr 8 (4), Dakos 3. Vezetőedző: Bíró Imre

Kiss Szilárd (Siófok KC-Galerius Fürdő): Az első perctől az utolsóig ki kell adniuk a lányoknak mindent magukból a rájátszás mérkőzésein. Nem szabad tartalékolni, hisz az megbosszulhatja magát. Az első félidőben elhittük, hogy úgy is nyerünk, ez majdnem balul sült el. Szerencsére a védekezésünk jól összeállt a folytatásban, több variációt is kipróbáltunk, és persze az ellenfél kapuja előtt is eredményesen játszottunk, ami meghozta a sikert.

Bíró Imre (DVSC-Korvex): Az első félidőben irányítani tudtuk a játékot. A második játékrészben bele kellett nyúlnom a csapatba, hisz erővel nem bírta mindenki végig a találkozót. Sajnos, pont akkor kerültünk hullámvölgybe, amikor a Siófok vezetéshez jutott, a hazaiak éltek ezzel a lehetőséggel és hajrában megnyerték a találkozót.

Címkék: Galerius, női, győz, bajnokság, kézilabda, Siófok, sport