Alba Fehérvár–Kaposvári KK 89–85 (24–20, 24–22, 20–20, 21–23)

A mérkőzést a KaposPont percről-percre tudósította.

Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, 1000 néző. Vezette: Földházi, Ádám, Török.

Alba Fehérvár: Moore (6/6), Wood (19/3), Hollis (16/3), Szabó Zs. (9/3), Keller Á. (4). Csere: Jones (20), Supola (7/3), Juhos (-), Bódi (6/6), Lekli (2). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Matus Gábor.

Kaposvári KK: Dunn (20/3), Drahos (-), Swanston (20/3), Hendlein (9), Spica (17). Csere: Dávid G. (10), Kiss K. (7/3), Szőke (2), Fekete N. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A két együttes legutóbbi összecsapását Kaposváron is az Alba Fehérvár nyerte 89–81-re, de ettől függetlenül is a Dzunics-csapat volt a bajnoki középszakasz újabb találkozójának esélyese. A vendégek azonban szerettek volna visszavágni a vereségért, így nagy elánnal készülődtek a mérkőzésre.

A delfinek.hu részletes beszámolója szerint a vártnál sokkal kevesebben foglaltak helyet a lelátókon, a jó idő bizonyára sokakat csábított a szabadba. A székesfehérváriaknál ezúttal Smith maradt ki, aki pedig nagy szerepe vállalt az Alba kaposvári győzelméből. Az eladott kaposvári labdákból jól élt az Alba, ráadásul a lepattanókat is hatékonyabban szedték a hazaiak.

A második játékrészben is elhibázott kaposvári lehetőségeket láthattunk, a túloldalon pedig egyre újabb fehérvári találatok születtek. Nem játszottak jól ezekben a percekben a somogyiak, de a küzdeni akarással nem volt probléma.

Kettő pontnál pedig már nem sikerült közelebb kerülni. A hátra lévő időben – bár az utolsó pillanatokig ott lihegett a nyomában a Kaposvár – már nem engedte közelebb ellenfelét az Alba.

Ismét helytállt tehát a Kaposvári KK, ám a kellő pillanatokban nem volt meg a szükséges átütőerő a somogyiak játékában, hogy a győzelmet is megszerezhessék.

 

 

 

 

 

 

Címkék: kikap, visszavág, Alba, KKK, kosárlabda, sport, Kaposvár