A kaposváriak számára nem volt igazi tétje a Ferencváros elleni találkozónak, hiszen már korábban eldőlt, hogy az utolsó helyen fejezik be a rájátszást. Ennek ellenére jobban kezdtek a hazaiak, Papp és Berta is elvégezhetett egy-egy büntetőt, de nem tudtak túljárni Pijetlovics eszén. A kihagyott ötösök persze megbosszulták magukat, Macdonell révén jutott előnyhöz az FTC. A második találatuk után megakadt a mérkőzés, s a zsűri asztalnál egy kisebb kupaktanács alakult ki, a bírók és az edzők részvételével, ami több mint tíz percig tartott. A tanácskozás utáni ítélet, nem volt érvényes a második vendég gól. A kis intermezzo után már nehezen tudták kézben tartani a bírók a találkozót, a kaposvári klub elnökét, Dobos Pált el is küldték a játékvezetők a kispadról. Azért játék is folyt a medencében, előbb Nagy Péter kapott hatalmas tapsot, miután nemes egyszerűséggel kifejelte Macdonell lövését, majd Ernyey remek svéd csavarjánál is összeütötték páran a tenyerüket. No, nem annyian, mint Burburan szépítő találatánál. Majd következett egy újabb Nagy–Macdonell csata, hiszen ötöshöz jutottak a vendégek. Szerencsére ebből is a kaposvári kapus jött ki győztesen. A második etap elején Hoppál révén sikerült egyenlítenünk, azonban az ezt követő két vendéggólra csak egy válasz érkezett, így egygólos ferencvárosi vezetéssel fordultak a felek.


A térfélcsere után azonnal jött az egyenlítés, Horváth volt ismét eredményes, majd Maár szemtelen ejtésével már a hazai előny állt az eredményjelzőn. Ehhez persze kellettek Nagy Péter remek védései is. Az utolsó negyedben a vendégek egyenlítése után egyre feszültebbé vált a légkör, ennek ékes bizonyítéka, hogy Burburan reklamálásért sárga lappal büntették. Két perccel a lefújás előtt Kutasi szerezte meg a vezetést a Kaposvárnak, de Illés kihasználva egy fórt egyenlített. Majd jött egy páros kiállítás, melynek következében mindkét fél kapott egy-egy büntetőt, amit értékesítettek is, és másra már nem is maradt idő. A kaposváriakra még egy találkozó vár, szombaton, szintén hazai környezetben a fogadják az OSC gárdáját.

Kaposvári VK–FTC Waterpolo 7–7 (1–2, 2–2, 2–0, 2–3)
Kaposvár, Virágfürdő, 230 néző. Vezették: Fekete B., Marjay.
Kaposvári VK: Nagy P. – Papp, Berta, Horváth D. (2), Bakó, Burburan (1), Pataki. Csere: Maár (1), Hoppál (2), Prikidánovics, Juhász-Szelei, Kutasi (1), Szabó Zs. Játékos-edző: David Burburan.
FTC: Pijetlovics – Kárteszi (1), Macdonell (1), Francsics, Illés (3), Vogel, Paján. Csere: Pohl, Kolozsi, Szilágyi, Major, Ernyey (2), Kósik. Vezetőedző: Ambrus Tamás.
Gól emberelőnyből: 6/-, ill. 10/4.
Gól ötméteresből: 3/1, ill. 2/1.
Kiállítva (végleg, cserével): Pataki.
Kiállítva: Papp, ill., Illés.
Kipontozódott: Francsics.

David Burburan: – Elégedett vagyok a játékosaimmal, büszkévé tesz, az, ahogy ezen a mérkőzésen küzdöttek. A játékosokat nem én választottam ki, de velük kell kihúznunk a bajnokság végéig. A klub a saját gyermekeként kezeli őket, nem kezelheti őket mostohán.
Varga Zsolt: – A mérkőzés elején történő játékmegszakítás inkább minket befolyásolt, pedig jól kezdtünk. A gólelvétellel megtört a lendületünk. A Kaposvár ez után jól játszott, hajtottak, mi kevésbé játszottunk jól. Három játékosom is hiányzott, sajnos nem tudtuk megoldani a pótlásukat.

Címkék: térfélcsere, előtti, utolsó, KVK, alapszakasz, mérkőzés, sport