Jó előjelekkel várja a Kaposvári Kosárlabda Klub a Körmend elleni hazai rangadót. Fekete Ádám csapatából mindenki egészséges, a körmendiek viszont mindössze egyetlen légióssal érkeznek majd a somogyi megyeszékhelyre. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik.

A Pakson elszenvedett balszerencsés vereség után a Körmend elleni hazai bajnokin szeretne javítani a Kaposvári KK. Az NB I/A csoportos pontvadászat felsőházi középszakaszában a somogyiak a negyedik, a vasiak pedig a hatodik helyről várják az összecsapást. A KKK szempontjából jó hír, hogy körmendiek légiósállománya egy főre apadt, miután az amerikai Shaw-nak nem hosszabbították meg a szerződését.   

- Mindenképpen nyerni szeretnénk ahhoz, hogy meglegyen az esélyünk a négybe jutáshoz. Annak nagy a valószínűsége, hogy a Jászberénnyel fogunk harcolni a négy közé jutásért, és hát legalább egy vagy lehet, hogy két győzelemre van ahhoz szükség, hogy mi kezdjük pályaelőnnyel - mondta Fekete Ádám vezetőedző.

A kaposváriak mindegyik játékosa bevethető lesz a szerdai találkozón. Az egy hete még térdsérüléssel bajlódó Dávid Gergely már Pakson is pályára léphetett. A Körmendnél is megfordult kosaras szerint a KKK a mérkőzés esélyese.

- Az egyik légiósuknak a szerződését felbontották, tehát egy légióssal és magyar játékosokkal érkeznek. Mindenképpen a győzelem a legfontosabb nekünk, hogy hazai pályán nyerni tudjunk, hogy a végjátékban saját kezünkben legyen a sorsunk - árulta el Dávid Gergely.

A két csapat legutóbbi mérkőzését a körmendiek nyerték 89-77-re, az alapszakaszban azonban mindkét alkalommal a KKK diadalmaskodott. Hendleinék az előző hazai mérkőzésükön 96 pontot dobtak a Jászberénynek, ha ezt a vasiak ellen is megismétlik a szerdán 18 órakor kezdődő találkozón, akkor nagy valószínűséggel most is meglesz a győzelem.

A képre kattintva követheti a mérkőzést:

Percről-percre

Címkék: percre, percről, közvetítés, kosárlabda, sport