Kiss Szilárd tanítványai ezúttal is meggyőző játékkal verték a sereghajtót, így megőrizték kilencedik helyüket a tabellán.


A helyszínen kívül semmi nem változott az egy héttel ezelőttihez képest: a Siófok KC-Galerius Fürdő gárdája ugyanazzal a lendületes játékkal kezdte a 9-12. helyekért kiírt rájátszás első fordulóját, mint tette azt az alapszakasz záró fordulójában az Elekromos-csarnokban. A motiváltan játszó BSE az első percekben megpróbálta tartani a lépést a Balaton-partiakkal, ami egészen 5-4-ig sikerült is nekik. A félidő közepére aztán a hazaiak szélsője, Erdősi lépett elő főszereplővé, aki gyors gólokat szerezve 9-5-re módosította az állást. Papp György időkérése után sem tudta rendezni sorait a vendég alakulat, a siófokiak lendülete viszont kitartott egészen a félidő végéig. Erdősi mellett a horvát Seric és Varga Nikolett is jeleskedett a góllövésben, így az első játékrészt 17-12 arányban hozta az SKC.
„Mi van ezzel a Borbással? Győrben még milyen jó kis játékos volt!” – jegyezte meg az egyik siófoki szurkoló a szünetben, a csarnok büféjében. „Addig örülj, amíg így játszik!” – jött a csattanós válasz társától. Tény, hogy a 2005-ben magyar bajnoki címet szerzett beállósnak alig volt momentuma a mérkőzésen.

Nem úgy Erdősinek, aki a második félidő elején már a nyolcadik gólját is berámolta. Nem sokkal később az osztrák Hypo-t is megjárt Léránt villant, 21-14-re módosítva az állást. A góllövőlista éllovasa, Bogdanovic Anna sem akart lemaradni társaitól, egy remek átlövés, majd egy hétméteres után 29-20-as előnyhöz juttatta csapatát. „Tíz, tíz, tíz…” – üvöltötték 32-22-nél a siófoki ultrák, akik egyébként az egész mérkőzés alatt megállás nélkül biztatták kedvenceiket.


A hajrában több cserejátékosának is lehetőséget adott Kiss Szilárd szakmai igazgató. Megtehette, hisz a magabiztos siófoki győzelem már nem forgott veszélyben. A végeredmény 34-26, a meccs legeredményesebb játékosa pedig Erdősi Ildikó lett. A fiatal szélső tizenegy dobott góljával saját egyéni csúcsát is megjavította a szezonban. A Siófok KC-Galerius Fürdő együttese megerősítette kilencedik helyét a tabellán, amit a Debrecen ellen akár be is betonozhat a következő hétvégén.

NB I.-es női kézilabda-bajnokság (9-12. helyekért) rájátszás, 1. forduló

Siófok KC-Galerius Fürdő – Budapest SE 34-26 (17-12)
Siófok, 300 néző. V.: Bonifert F., Oláh V.
Siófok: Kiss É.-Varga N. 3, Németh Cs., Szalai 3, Seric 4, Bogdanovic 7 (3), Erdősi 11. Csere: Futaki, Léránt 3, Szabadfi 2, Schneider 1, Termány, Polics. Szakmai igazgató: Kiss Szilárd
BSE: Schneck R.-Barczi 3, Petrovszki 1 (1), Csuka 1, Borbás 4, Fekete 5, Rózsa 2. Csere: Hegyesi, Pácz 4, Kopecz 4, Schneck D. Edző: Papp György

Mestermérleg:
Kiss Szilárd: Egy motiváltan játszó ellenfelet sikerült legyőznünk. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, és a csapat hozzáállásával is. Örülök, hogy sikerrel kezdtük a rájátszást, de a neheze még csak most következik.
Papp György: Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Nagy volt a lányokban a bizonyítási vágy, akarták a bravúrt, de sajnos ma – rajtunk kívül álló okok miatt is – nem volt esélyünk a pontszerzésre. Most már látom, mi fog ránk várni a rájátszás idegenbeli találkozóin…




Címkék: cserejátékos, hajrá, második, Siófok, női, sport