- Édesapád a kosárlabdasportban alkotott maradandót, a Körmend játékosaként 158-szor húzhatta magára válogatott mezét. Nem szerette volna, hogy kislányának a kosárlabdára essen a választása?

- Kosárlabdázó szerettem volna lenni, de Körmenden ahol laktunk nem volt női csapat - mondta Szalai Babett. - Először úszni kezdtem, de az nem jött be, ezt követte a kézilabda. Apu egyébként nem erőltette a kosarat, azt akarta csak, hogy valamit sportoljak, és az a sportág olyan legyen, amit szeretek csinálni.

- Irányítóként kerültél Győrbe, aztán Siófokra szélsőként érkeztél. Miért történt ez a váltás?

- Sokan voltak előttem a rangsorban Győrben, így kipróbáltak a szélen, ami tetszett is, így megragadtam ezen a poszton. Viszont most újra irányító szerepkörben edzem, és  többnyire belső posztokon játszom.

- Van egy ikertestvéred Vivien. Nem szoktak összetéveszteni titeket?

- Kiskorunkban jobban hasonlítottunk egymásra, most már azért nem vagyunk annyira egyformák. Viszont  aki nem ismer minket annyira, vagy nem lát nap mint nap, az összetéveszt minket.

- Használtátok már ki ezt poénból, esetleg van valamilyen történeted erről?

- Nem használtuk ki ezt soha, de alapvetően volt már hogy összetévesztettek minket. Egyszer meccsre melegítettem be, édesapám és Vivi pedig fenn ültek a lelátón. Egy szurkoló leült melléjük, majd pedig megkérdezte testvéremtől, hogy miért nem melegít. A bácsi akkor tudta meg, hogy ikertestvérek vagyunk, mindketten mosolyogtak egy jó nagyot.

- Mik a terveid a jövőre nézve, mi az, ami realitás lehet?

- Nagyon jól érzem magam itt Siófokon, még egy évig szól a szerződésem, és ha eljön az ideje, akkor szívesen leülök tárgyalni a hosszabbításról. Az álmom pedig a válogatott, mi más lenne, szerintem minden sportoló arról álmodik, hogy a hazáját képviselheti címeres mezben.  Ez persze jelenleg nem realitás, de ezért dolgozom és edzem minden nap, hogy egyszer majd bekövetkezzen a pillanat, mikor válogatott mezt ölthetek.

- Szombaton megkezdődik a bajnoki rájátszás, nagyon fontos meccsek várnak rátok. Miként zajlik a felkészülés, mik az elvárások a BSE elleni meccsen?

- Kedden elkezdtük az edzéseket, a felkészülést, délelőttönként is edzünk teremben. Egész emberek és egész csapat kell a sikerhez. megyünk és harcolunk, ameddig tudunk, szeretnénk megőrizni a kilencedik pozíciót. A cél a BSE ellen természetesen a győzelem, csak azzal lennénk elégedettek.

 

Címkék: ikerteso, kosaras, apuka, győri, Győr, kézilabda, sport