Csaknem 70 sportoló érte el a legnagyobb kaposvári sportsikereket 2012-ben a nemzetközi porondon, illetve a magyar bajnokságban. A mai, hagyományos városházi fogadáson őket köszöntötték és jutalmazták meg. A Somogy Megyei közgyűlés elnöke azt mondja: a sportolók sikere gazdasági haszonná is válik, ráadásul a kaposváriakat is boldoggá teszik a sikerek. Gelencsér Attila szerint az itt élő sikeremberek is azt bizonyítják, hogy a sportba fektetni, nagyon jó befektetés.

Az ünnepségen a Kapos Televízió összeállítása után átadták az év utánpótláskorú sportolói díjakat is. A fiúk között Kovács Bence birkózó érdemelte ki az elismerést, aki juniorként tudott nyerni felnőtt és U23-as magyar bajnokságot, a korosztályos Európa-bajnokságon pedig 10. helyezést szerzett.

A hölgyek között, a jelenleg Oroszországban tartózkodó cselgáncsozó, Kárpáti Emese lett az elmúlt év legjobbja. Ő az Európa-kupákon rendrre dobogón végzett, az Európa-bajnokságon pedig bronzérmes lett.

Csapatban a Fino Kaposvár fiú junior röplabdázói vehették át a díjat Szita Károly polgármestertől.

A kaposvári felnőttek ugyancsak kitettek magukért 2012-ben: mások mellett birkózásban, duatlonban és triatlonban, valamint íjászatban is a magyar bajnoki címig jutottak. Az uszonyosúszás, a lábtenisz, az öttusa, a kajak és a látványtánc szép nemzetközi sikereket könyvelhetett el.

Kaposvár önkormányzata továbbra is kimelten támogatja a sportot, így bízhatunk a további sikerekben is.

Címkék: sportoló, érem, bajnok, siker, Kaposvár