Az NB II-es találkozón már a 33. percben kialakult az 1-1-es végeredmény. A házigazda zöld-fehérek az utolsó félórát emberelőnyben játszhatták végig, de a győztes gólt nem tudták megszerezni.

Sokszor volt veszélyben a bajnoki dobogóért küzdő ajkaiak kapuja Kaposváron. A NB II. Nyugati csoportjában 12. helyen álló Rákóczi fiatal játékosai nem szeppentek meg a korábbi magyar válogatott Thomas Sowunmival felálló vendégektől. Bár az első gólt Major Norbert révén az ajkai együttes szerezte, a hazaiaknak már a 33. percben sikerült az egyenlítés, a mindössze 19 esztendős szenegáli Thian találatával. A Cseri úti műfüves pályán lejátszott összecsapás második félidejében inkább csak a küzdelem dominált. Az ajkai Sallér Márk a megengedettnél is keményebben futballozott, így már a 61. percben összeszedte a második sárga lapját. A folytatásban emberelőnyben játszó Rákóczi Mustapha remek egyéni akciója után a kapufát is eltalálta, a győztes gólt azonban nem tudta megszerezni. A begyűjtött egy ponttal a Barna-Miovecz edzőpáros tanítványai a 20. bajnoki forduló után továbbra is a 12. helyen állnak.  

- Egy küzdelmes mérkőzés volt, jó csapat ellen játszottunk, és sajnálom, hogy az emberfórunk nem tudtuk kihasználni. Kicsit türelmesebb passzjáték kellett volna, akkor elfogytak volna, és több beadás a széléről. Úgy érzem, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos maradt az iksz újra - mondta a Kaposvári Rákóczi FC II. vezetőedzője, Barna László.

- Mindenféleképpen a három pontot szerettük volna megszerezni. Erre megvolt minden esélyünk. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, főleg 1-1-nél a gólvonalról nem találtunk be a kapuba, ez sorsdöntőnek bizonyult. Utána meg jött a felesleges kiállításunk, tíz emberrel meg már azt hiszem, hogy igazságos volt az 1-1-es eredmény. Nagyon nehezen tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez, ehhez a műfüves pályához - mondta az FC Ajka vezetőedzője, Németh Zoltán.

A kis Rákóczi a következő fordulóban a Szigetszentmiklós otthonába látogat. Háziék vasárnap 16 óra 30 perces kezdettel lépnek pályára Zoran Kuntic csapata ellen.

Címkék: éllovas, ellefél, izgalmas, pápa, meccs, Rákóczi, sport