Borsos Dávid részt vehetett a felnőtt Európa-bajnokságon, Halasi Dániel pedig megnyerte az év második szabadfogású junior válogató versenyét is. Halasi ezzel már biztosan tagja lesz a válogatottnak, és a korábbi sérülések és betegségek után szeretne jól felkészülni a rá váró nehéz erőpróbákra.

Borsos Dávid újabb világversenyen képviselhette Kaposvár színeit. A 23 esztendős birkózó második felnőtt Európa-bajnokságán Grúziában lépett szőnyegre, és helyezetlenül zárt.  

- A verseny felvonultatta tényleg a legjobbakat világszinten, csak az Ázsiaiakkal hiányoztak, de Európából ott voltak a legjobbak. Vegyes érzéseim vannak, nem sikerült jól a kezdés a bolgár ellen, és később nem sikerült folytatni a versenyt. Mindent megtettem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Külön örülök, hogy Lőrincz Tomi megnyerte az EB-t, immár másodszor, és megnyerte a 100. aranyérmet a magyar birkózás történetében - mondta Borsos Dávid .

A Nehézatlétikai SE versenyzője szeretné állandósítani a helyét a magyar válogatottban, az 55 kg-os súlycsoportban.

- Nagyon sok edzőtábor és olyan verseny szükséges hozzá, amelyre be vagyok nevezve, másrészt pedig úgy gondolja a vezetés, hogy ott a helyem és teljesítenem kell. Mindent megteszek, és az edzéseken is szeretnék helytállni, ami hosszú távon meg fogja hozni a gyümölcsét, és sikerül odaérnem az első helyre is - tette hozzá Borsos.

Halasi Dániel a hazai mezőnyben ért el nagy sikert: megnyerte az év második szabadfogású junior válogatóversenyét is, így bekerült a válogatottba.

- Igazából vártam mindenképpen a győzelmet. Az első válogatót könnyebben sikerült megnyernem, nem volt ott a nagy ellenfelem, a másodikon pedig nehezebb volt. Az elődöntő volt a fontosabb, három menetben sikerült győznöm. Nagyon boldog vagyok, már nagyon vártam. a sérülések hátráltattak, sok időt vettek el tőlem, és örülök, hogy újra sikerült válogatottnak lennem, egy másik súlycsoportban - mondta Halasi Dániel.

A 19 esztendős sportoló az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is szeretne részt venni, és jól teljesíteni a 84 kg-os súlycsoportban.

- Voltam Kassán egy versenyen, ott megismertem a mezőnyt. Mindenképp nehezebb lesz, de jó sorsolással vagy akár anélkül is, odaérhetek - tette hozzá Halasi Dániel.

Takács László tanítványa évek óta szállítja a sikereket, és a remények szerint ismét megállja majd a helyét a válogatottban is.

Címkék: Halasi, Kassa, Dániel, bírkózás, verseny, sport