Rátóti Zoltán igazgató személyesen köszöntötte az NB I-es kaposvári röplabdás lányokat a színház legutóbbi bemutatóján.

- Ez nagyon nagy dolog, hogy a város élcsapatai jönnek a kulturális intézménybe, adják a nevüket és támogatnak minket - mondta a Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán.

A lányok ugyanis - a többi kaposvári kiemelt egyesület tagjaihoz hasonlóan - csatlakoztak a színház kilométer-faló akciójához, és virtuális módon gyűjtöttek forintokat a színház javára.

- Mi is egy csapat vagyunk, a Csiky Gergely Színház is egy csapat, de nem pontra, gólokra játsszuk a mérkőzéseinket, és sokkal relatívabb szakma, mint a sportcsapatoké, de ki vagyunk téve a közönség szeszélyének, igényének. Hasonló érzéseket élünk át, mint ők a küzdőtéren, de mi a színpadon - mondta a Csiky Gergely Színház sajtóreferense, Hornung Gábor.

A Diamant együttesének tagjai ezúttal otthon hagyták a mezt, és együtt töltötték a premier estéjét.

- Nagyon-nagyon örültünk a meghívásnak, és várjuk már az előadást, és a spinninget a szünetben. Erősíti a közösséget, nagyon összetartja a csapatot a közös programok szervezése - mondta Fekete Mercédesz.

A Diamant-lányok ezek után elfoglalták helyüket a nézőtéren, és megnézték a Hannibál tanár úr című kétfelvonásos darabot.

Címkék: csiky, Rátóti, Diamant, női, röplabda, sport