Az utánpótlás futballtornát ezúttal is két korcsoportban, négy-négy csapat részvételével rendezte meg a kaposvári II: Rákóczi Ferenc Tagiskola.

Jól esett a biztatás a rendező II. Rákóczi tagiskola fiataljainak saját tornájuk nyitó mérkőzésén. Az idei Rákóczi Kupán a 2000-es és a 2004-es korosztályban négy-négy csapat mérte össze egymással az erejét.

- Több éves hagyománya van a tornának. A Rákóczi hét keretein belül rendezzük meg, több csapatot is meghívtunk, a Rákóczi mellett a Nagyatád, a Dombóvár és az Almamellék csapatai vesznek részt - mondta II. Rákóczi Ferenc Tagiskola testnevelő-edzője, Okos Balázs.

A Rákóczi iskolában évtizedek óta fontos szerepet tölt be a labdarúgás.

- Játszunk tornán még, passzolgatunk, tanulunk cseleket, meg a barátaimmal szoktunk passzolgatni - mondta Bogdán Marcell. A nyolc éves fiatal azt is elárulta, ki a kedvenc játékosa: Jó a Messi, tud cselezni, gyors és ügyes. -

- Nem egyszerű velük dolgozni. Vannak tehetségek minden korosztályban, és remélem, jól helytállunk majd a tornán - mondta Okos Balázs.

A piros mezes kaposváriak végül a harmadik helyet szerezték meg az almamelléki és a dombóvári együttes mögött. A legjobb hazai játékosnak Kökény Henriket választották meg.

A 2000-es korosztályban a rákóczisok végeztek az élen, második lett Dombóvár, harmadik pedig Almamellék csapata. A kaposváriak közül Hetesi Kornél és Orsós Vendel kapott különdíjat.

Címkék: sKaposvár, terem, labdarúgás, Rákóczi, foci, sport