tavalyi létszámot jelentősen meghaladva, több mint 1100 futó vett részt a négynapos viadalon, és az indulók nem csak a kilométerekkel küzdöttek, hanem a zord időjárási viszonyokkal is.

Nem riasztotta el a verseny résztvevőit az időjárás, így az indulók a második nap reggelén is szorgalmasan melegítettek Fonyódon. A hatodik alkalommal megrendezett futóróbára 15 országból több mint 1100-an neveztek.

- Futáshoz nincs rossz idő, csak gyenge akarat. Januárban, februárban sem voltak ideálisak a körülmények. Három ellensége van a futásnak, a hőmérséklet, a szél és az eső - mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

A második napon Fonyódtól Szigligetig futottak a résztvevők, ezt követte a Badacsony-Balatonfüred, majd a Balatonfüred-Siófok szakasz. A futók nem csak egyéniben, hanem párosban és csapatban is legyűrhették a kilométereket.

- A hosszútávfutás olyan mint a jó bor, minél öregebb valaki, annál inkább megérik a futásra. Sokat kell edzeni, 40-50 kilométert teljesíteni naponta, meg kell érni rá pszichésen is, az igazi sztárok az idősebb korosztályból kerülnek ki - tette hozzá Kocsis.

A férfi egyéni verseny győztese végül Steib Péter, a Szufla Sportegyesület tagja lett, aki 13 óra és 12 perc alatt teljesítette a 200 kilométert. Az urakhoz hasonlóan a hölgyek között is mind a négy napot ugyanaz a futónő nyerte, a békéscsabai Gyebnár Éva, aki 17 óra 17 perces időeredménnyel fejezte be a szezonnyitót.

Címkék: bsi, maraton, futás, győzelem, sport