A mérkőzést megelőzően mindkét csapat vezetőedzője igazi rangadóra számított.

Kaposvári KK–Alba Fehérvár 81–89 (23–21, 18–25, 24–19, 16–24)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 950 néző. Vezette: Cziffra Cs., Pálla Z., Török R.

Kaposvári KK: Dunn (22/6), Drahos (-), Swanston (30/15), Hendlein (14/3), Spica (11). Csere: Dávid (2), Kiss K. (2), Szőke (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan

Alba Fehérvár: Moore (19/9), Smith (19/9), Hollis (20/6), Keller Á. (9/3), Jones (17). Csere: Szabó Zs. (5/3) Supola (-), Bódi (-), Juhos (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Matus Gábor

Jók: Dunn, Hendlein, Swanston, illetve Moore, Jones, Hollis, Smith.

A mérkőzést a KaposPont percről-percre közvetítette.

A delfinek.hu tudósítása szerint óriási hangulatban kezdődött a találkozó, melyen Dunn szerzett vezetést a Kaposvárnak. Az amerikai triónak köszönhetően hamar fordított az Alba. A félidő előtt Hollis talált be ezzel 41–46 lett az eredmény. A pihenőt követően kezdetben a vendégek játszották a lendületesebb, pontosabb kosárlabdát, de a hazaiak megint visszakapaszkodtak. Ez persze tetszett a szurkolóknak is, akik végig űzték, hajtották a somogyiakat. A végjátékban minden támadásnak jelentősége volt, a kimaradó hazai helyzeteket követően Hendlein még visszahozta a reményt egy triplával, de az utolsó percekre nagyon elfáradó kaposváriakkal szemben Hollis végleg eldöntötte a meccset.

Fekete Ádám: – Egy nagyon jól játszó Albával találkoztunk, amelyben négy kosárlabdázó is extrán teljesített. Ez minden csapatnak nagy falat lett volna. Elsősorban a lepattanózásban maradtunk alul, főként emiatt vesztettünk. Megyünk tovább, hiszen célunkat, a legjobb négy közé kerülést még elérhetjük.

Dzunics Braniszlav: – Nagyon kiegyenlített meccset játszottunk. Kicsit mindig sikerült újítanunk, amikor felzárkózott a Kaposvár. A végjátékhoz érve is mi tartottunk előrébb, úgy vélem ez döntött, mert a hazaiaknak kellett futni az eredmény után. Nagyot harcolt mindkét csapat, nekünk talán kicsit szerencsénk is volt.

Címkék: kosárladbda, visszavág, kikap, Alba, KKK, sport, Kaposvár