A találkozó duplán érdekes lesz a szurkolók számára, ugyanis a szövetség tovább szigorítja a nézőtéri megnyilvánulások büntetési tételeit.

Egy sportesemény akkor az igazi, ha a lelkes szurkolók buzdíthatják és buzdítják is kedvenc csapatukat a lelátókon. Napjainkban egyre jobban odafigyelnek arra, hogy mindez sportszerű kereteken belül történjen. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége ezen a héten szigorított az eddig megszokott renben.

- Amit a szövetség elvár a kluboktól, ami benne van a fegyelmi szabályzatban, és jogosan várják el, van egy-két pontja, ami kivitelezhetetlen. Vannak ősi rigmusok, amiket nem akarok idézni, ezek a klubok próbálják elhagyni, illetve a játékvezetők ellen ne legyenek kórusban megnyilvánulások, amik történni szoktak - mondta a Kaposvári KK ügyvezetője, Monok Tibor.

Kaposváron nem jellemző a sportszerűtlen szurkolás, és talán ez a jövőben sem lesz ez másként - tette hozzá a klubvezető, aki személyes találkozót is tervez a szurkolókkal, hogy megvitassák a lehetőségeket. Holnap sok minden kiderül, ugyanis hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a KKK. A Paks elleni remek győzelem és a körmendi vereség után újabb nagy csata vár a fiúkra az éllovas Alba Fehérvár ellen. A két csapat ebben a szezonban már kétszer találkozott egymással.

- Az idegenbeli mérkőzésen, az első körben nagyon jól játszottunk, egy pillanatnyi kihagyás miatt kaptunk ki. A visszavágón végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és biztosan tudtunk nyerni. Ha szombaton is ebben a ritmusban tudunk játszani, akkor ismét van esélyünk nyerni - mondta Dávid Gergely.

A fehérváriak jól kezdték a középszakaszt: előbb 37 ponttal nyertek Körmenden, majd hazai pályán 83-78-ra verték a Jászberényt.

- Nagyon jó formában játszanak ők. Ha komoly terveink vannak, hazai pályán meg kell nyerni minden mérkőzésünket. Nagyon gyors kosárlabdát játszanak rengeteg gyors indítással. Felállt védelem ellen megfoghatók, sok múlik a védekezésünkön. A derékproblémám rendbe jött, remélem, ezután minél több segítséget tudok nyújtani a csapatnak, és remélem, az első négy hely valamelyikét meg tudjuk szerezni itt a középszakaszban - mondta a kaposvári csapatkapitány,  Szőke Balázs.

A KKK játékosai abban bíznak, hogy úgy teljesítenek majd, mint legutóbb, a Paks ellen.

- Én úgy érzem, ha csapatként játszunk, bárkit meg tudunk verni, ha nem, akkor bárkitől ki tudunk kapni. Fizikálisan, taktikailag felkészülünk, ha fejben is ott tudunk lenni, akkor nyerni fogunk - foglalta össze Dávid Gergely.

A Kaposvár-Fehérvár rangadó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Címkék: alba, delfinek, kkk, kosárlabda, sport, kaposvár