A zord időjárási körülmények ellenére szép mezőny jött össze a kaposvári amatőr kupára. Nem csak a helyi klubokból neveztek versenyzők, hanem balatonbogláriak, fonyódiak, balatonkeresztúriak és nagyatádiak is ütőt ragadtak.


- 2000 óta, amióta teniszcsarnok van, minden évben megrednezzük ezt a versenyt. A férfiaknál szép számú amezőny, a nőknél kevesebben lesznek. A fiatalok jönnek fel, sok fiatal induló is van, 11 éves a legfiatalabb - mondja Harmath Frigyes versenyigazgató.


- Én azt hiszem, a mi együttműködésünk példaértékű, nem csak télen, hanem nyáron is meghirdetjük ezt a programot. Több évtizede dolgozunk együtt, és mások számára is példát mutatunk ezzel a munkánkkal - mondja Szántó László a Somogy Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.


A fedett pályás bajnokság résztvevői már nagyon várták, hogy újra éles helyzetben bizonyíthassanak.


- Mindenképpen nehéz. aki nincs edzésben, annak pláne. Én szerencsés vagyok, mert többet mozgok, de a brigád nagy részének mindig nehéz nekiállnia. Az utolsó verseny szeptemberben volt - mondja Vönöczky Áron, a kaposvári Donner SK-tól.
Vagyis az elmúlt hétvégén minden induló újra belekóstolhatott a versenyzés világába. Férfi egyesben Sinka Soma, illetve az ötven év felettiek között Horváth Zoltán szerezte meg az első helyet. Női egyesben Witz Viktória győzött, férfi párosban pedig Ihász Attila és Ilia Béla bizonyult a legjobbnak.

Címkék: tnesiz, győztest, nélgy kategóriában, hirdettek, példaértékű, Somogy, sport