- A lefújást követően valaki szellemesen megjegyezte, hogy ezt a mérkőzést fogjuk rá a frontra – kezdte a szakember. - Valóban messze volt a normális, megszokott formánktól és játékunktól a mutatott teljesítmény. Tény, hogy három olyan játékos is szerepet kapott a pályán, aki az elmúlt időszakban kevesebbet játszott, többen pedig betegséggel bajlódtak. Én végig a pályán hagytam a fiúkat, hogy mutassák meg, van bennük kurázsi, és bizonyítsák be, hogy jó játékosok. A végén aztán meg is csillantottak valamit a tudásukból, így nem maradt el a 3-0-s siker.

- Ha a három mérkőzés tapasztalatait együtt összegezzük, azt kapta, amit várt?

- Igen, azt kaptam, amire számítottam. A kupadöntő után néhány nappal nem volt könnyű a dolgunk. A Magyar Kupa fináléja, az ötszettes csata sokat kivett a játékosokból, főleg koncentrációban, és a csapaton átrobogó betegséghullám is eléggé megviselt minket. Így is hoztuk a kötelezőt, így már készülhetünk a Kecskemét elleni döntőre.

- A három győzelemig tartó finálé csak április 9-én kezdődik. Hogyan készül fel a Fino a döntőre?

- Ez nagyon nehéz edzői feladat; főleg azért, mert a környező országokban folyamatosan megy
a rájátszás, komolyabb szünet nélkül. Mi most leálltunk, a fiúk négy nap pihenőt kaptak, és olyan helyzetben vagyunk, mintha újra kellene kezdenünk a bajnokságot. Három hét munka vár ránk, amelynek az első részében a fizikális felkészülést helyezzük a középpontba. Remélem, közben találunk olyan csapatot, amely még formában van, és tudunk velük egy hasznos, jó mérkőzést játszani. Fontos lenne, hogy a döntőre ne úgy menjünk oda, hogy nem játszottunk egyetlen egy meccset sem.

Címkék: nemeztközi, teher, Demeter, férfi, Fino, röplabda, sport, Kaposvár