Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a fővárosban rendezett tornán előbb 3-0-ra nyert a Veszprém ellen, majd nagy csatában, 3:2 arányban múlta felül a házigazda Palota RSC gárdáját.

A kaposvári lányok pontosan 43 napja nem játszottak mérkőzést, így mindenki nagy érdeklődéssel várta, hogy milyen formát mutat majd a társaság a rájátszás első tornáján. A Budai XI. SE korábbi visszalépése miatt csak három csapat küzd a kilencedik helyért, így a szövetség döntése értelmében mindhárom klub otthonában játszanak egy-egy fordulót, ahol három-három összecsapás szerepel a programban.

A fővárosi torna nyitó mérkőzésén a házigazda Palota csak öt szettben tudta megverni a sereghajtó veszprémieket, a Diamantnak viszont nem okozott gondot a bakonyiak legyőzése. Pálfy Marianna tanítványai végig nagy kedvvel játszottak, és magabiztosak voltak. Nem csak a mezőnymunkában, de az ütésekben is felülmúlták ellenfelüket, és menet közben a nyitások is folyamatosan javultak. Ennek köszönhetően nem is maradt el a 3-0-s diadal.

Harminc perc szünet után következett az újabb találkozó, immár a Palota ellen. A budapestiek az alapszakaszban kétszer is felülmúlták a mieinket, így volt miért visszavágni. Az első játszmát simán hozta a Diamant, ezután azonban nem volt pontos a nyitásfogadás és egy új szerkezetű felállás sem váltotta be a reményeket, így fordítani tudott az ellenfél. A negyedik játékrészt izgalmas, végig szoros csatában nyerte meg 27:25-re a kaposvári együttes. Az ötödik szettben 8-7-es somogyi vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok, majd bebiztosította győzelmét a Diamant. Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a rájátszás: a kaposvári lányok mindkét riválisukat megverték, és jelezték, hogy egyértelmű céljuk a kilencedik hely megszerzése.

„Örülök a két győzelemnek, és annak is, hogy a lányok láthatóan élvezték a játékot – fogalmazott Pálfy Marianna vezetőedző. - A betegséggel bajlódó Horváth Klaudia nem tartott velünk, a többiek, akik pályára léptek, megtették a magukét. Pintér Zsanett, Kondor Tímea, Horváth Zsófia és a születésnapját ünneplő Csitári Virág teljesítménye pedig az átlag fölé nőtt.”

A rájátszás következő fordulóját április 13-án 11 órától rendezik a kaposvári városi sportcsarnokban.

Női röplabda NB I., rájátszás a 9-11. helyekért - 1. torna, Budapest, az eredmények:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Veszprémi Egyetem 3-0 (17, 18, 21)

Diamant: Horváth Zs., Pintér Zs., Harmath Zs., Kondor T., Szívós I., Récsei. Csere: Csitári (libero), Schauff, Duduka. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Palota RSC Budapest 3-2 (15, -17, -12, 25, 11)


Diamant: Horváth Zs., Pintér Zs., Harmath Zs., Kondor T., Szívós I., Récsei. Csere: Csitári, Fáth  (liberok), Schauff, Duduka, Fekete M.. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

További eredmény:Palota RSC Budapest – Veszprémi Egyetem 3-2

Az állás: 1. 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 24, 2. Palota RSC 23, 3. Veszprém 6 pont. (A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban szerzett pontokat.)

Címkék: rájátszás, győzelem, női, Diamant, röplabda, sport