Megyekettes szinten jól csengő párosításnak tűnt a Somogysárd-Kadarkút derbi. Ha a statisztikák mélyére fúrunk, kiderül, hogy egyedül csak a kadarkúti csapatnak nem lőtt gólt a listavezető a bajnokságban. A vendégek ezúttal is meglepetésre készültek.


- Nagyon bízom benne, hogy egy bravúr benne lehet. Egy egy pontot mindenképpen szeretnénk elvinni innen, egy győzelem meg egy hatalmas bravúrnak felelne meg. Hazai pályán igazából egy pontot otthon tartottunk, még meg is nyerhettük volna a meccset, egy tizenegyest hibáztunk 0-0-nál. Azt gondolom, hogy simán benne lehet a bravúr - mondja Csima Bálint edző, a Kadarkút KSK-tól.


A sárdiak Magyaregresen nyitották a tavaszi szezont egy határozott 4-2-vel. Az idegenbeli siker után saját pályájukon sem akartak csalódást okozni.


- A felkészülés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük igazából, mert voltak kisebb problémák, időjárás közbeszólt, tehát kevesebbet csináltunk, mint amit elterveztünk, de mivel viszonylag jól sikerült a rajtunk, hát ez a meccs meg egyértelmű, mindenképp meg szeretnénk nyerni. Papírforma szerint is, illetve mindenképp a három pontban gondolkodunk - tette hozzá  a Somogysárd KSK edzője, Vancsura Gábor.

Kuti Richárd az eddigi tizenhat forduló alatt huszonhat alkalommal mattolta az ellenfelek kapuját. -Csapattársaimnak köszönhetem ezt, hogy vezetem a góllövőlistát, sok csapatnak betaláltam, de inkább hazai pályán - mondja a Somogysárd KSK játékosa, Kuti Richárd.
A sárdi levegő ezúttal is jó hatással volt a Rákócziban nevelkedett Kutira, aki a találkozó 14. percében megkezdte a gólgyártást. A szakadó esőben lejátszott összecsapás gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt: Szabó Attila duplázott, majd Kuti ismét betalált, így a szünetben 4-0-ra vezettek a hazaiak. A kadarkútiak becsületére legyen mondva, hogy nem zuhantak össze a második játékrészben, sőt Domokos lévén szépíteniük is sikerült. Sikerének és több rúgott góljának köszönhetően a Somogysárd továbbra is vezeti a Déli csoport tabelláját. Az ugyancsak 40 pontos Böhönye 6-3-ra nyert Gyékényesen, a harmadik helyezett Berzence viszont belefutott egy 2-0-s vereségbe Segesden. A forduló legnagyobb különbségű győzelmét a magyaregresiek aratták, miután Szulokon gurítottak egy hatost. A Juta rangadót nyert Tapsonyban, míg a taszáriak Barcson szereztek pontot. A bajnokság a 18. fordulóval folytatódik a hétvégén. A szombati nyitómecset a Somogytarnóca és a Somogysárd játssza majd egymással.  

Címkék: megállíthatalan, Somohgysárrd, labadarúgás, megyei, mérkőzés, sport