Három kaposvári fiatal is az élmezőnyben végzett az év első junior szabadfogású rangsorversenyén. A csapat ezúttal sem maradt első helyezés nélkül: Halasi Dániel egy szlovák válogatott birkózót győzött le a döntőben.


- Várható volt, függetlenül attól, hhgy lázas volt, de maximálisan koncentrálva, ötből ötöt nyerve sikerült megszereznie az aranyérmet - mondja Takács László vezetőedző, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolától.


A sportiskola két első éves junior versenyzője is jól teljesített. Farkas András bronzérmes lett, testvére, Farkas Balázs pedig ötödikként zárt.


- Két mérkőzésem volt. Egy nagyon erős ember ellen megpróbáltam mindent, de kikaptam. Továbbvitt a vigaszágon, ott viszont egy gyengébb versenyző ellen nyertem jét menetben - Farkas András, a  Kaposvári Sportközpont és Sportiskolától.


A 17 éves András szeretne még sok jó eredményt elérni a birkózószőnyegen.


A kaposvári birkózók rendszeres szereplői a hazai és a nemzetközi viadaloknak, és a rengeteg szülői segítség ellenére is nagy terhet jelent a részvétel ezeken a viadalokon.


- A háttér biztosított, ezt köszönjük is az önkormányzatnak. De bízunk abban, hogy függetlenül attól a kavalkádtól, amely az olimpiai szereplés kapcsán kialakult, megkapjuk azt a támogatottságot, amit ezek a gyerekek megérdemelnek. nemrég két oylan sportág kapott több milliós támogatást, akik a TAO-ból is komoly pénzhez juttatnak. Ők a tengerentúliakat fizetik ki belőle, itt pedig a helyi fiatalok jövőjéről van szó -tette hozzá Takács László.


A célok nem változtak: a remények szerint a kaposvári klubok az idén is több sportolót adnak majd a birkózó válogatottba.

Címkék: birkozó, éremeső, András, háttér, kaposvári, sport